Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Επιδεινώθηκε η υγεία των Ελλήνων το 2019

the roots web banners 06

Επιδεινώθηκε η υγεία των Ελλήνων το 2019
26.02.2019 | 09:12

Επιδεινώθηκε η υγεία των Ελλήνων το 2019

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Η χώρα μας υποχώρησε έξι θέσεις στη λίστα του Bloomberg με τους πιο υγιείς λαούς στον κόσμο

Έξι θέσεις σε σχέση με το 2018 υποχώρησε το 2019 η Ελλάδα στη λίστα του Bloomberg για τους πιο υγιείς λαούς στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Bloomberg Global Health Index η Ελλάδα για το 2019 βρίσκεται στην 26η θέση ενώ το 2018 βρισκόταν στην 20η θέση. 

 
Ο δείκτης βαθμολογεί τις χώρες με βάση μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένου του προσδόκιμου ζωής, χάνοντας μονάδες για κινδύνους όπως η χρήση καπνού και η παχυσαρκία. Λαμβάνει επίσης υπόψη περιβαλλοντικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε καθαρό νερό και αποχέτευση.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι Ισπανοί και ακολουθούν οι Ιταλοί ενώ στις δέκα πρώτες θέσεις βρίσκονται άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: Η Ισλανδία (3η θέση), η Ελβετία (5η), η Σουηδία (6η) και Νορβηγία (9η). 

 
Η Ιαπωνία ήταν η πιο υγιής ασιατική χώρα, πηδώντας τρεις θέσεις από την έρευνα του 2017, στην τέταρτη θέση και αντικατέστησε τη Σιγκαπούρη, η οποία έπεσε στην όγδοη. Η Αυστραλία και το Ισραήλ συμπλήρωσαν την κορυφαία δεκάδα στην 7η και 10η θέση αντίστοιχα.

Στον αντίποδα οι υποσαχάριες οικονομίες αταλαμβάνουν τις 27 από τις τελευταίες 30 θέσεις της λίστας που συμπληρώνονται από Αϊτή, Αφγανιστάν και Υεμένη.

Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το