Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Επαναλειτουργία ελικοπτέρων ΕΚΑΒ

banner roots

Επαναλειτουργία ελικοπτέρων ΕΚΑΒ
22.02.2019 | 14:10

Επαναλειτουργία ελικοπτέρων ΕΚΑΒ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ευρεία και πολύωρη σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21-2-2019 το πρωί στο Γραφείο του αν. Υπουργού Παύλου Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας, με σκοπό την επιτάχυνση όλων των νόμιμων διαδικασιών για την επανένταξη των τριών (3) πτητικών μέσων (ελικοπτέρων) του ΕΚΑΒ, που είναι καθηλωμένα για τεχνικούς λόγους, προκειμένου να τεθούν και αυτά στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ για τις αερο-διακομιδές ασθενών από απομακρυσμένες, νησιωτικές ή δύσβατες περιοχές της χώρας.

Αξιοποιώντας την δεδομένη για το σκοπό αυτό πρόθεση συμβολής του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος», εξετάστηκε και η δυνατότητα περισσότερων βάσεων αερο-διακομιδών ανά την επικράτεια, όπως για παράδειγμα στο Άκτιο, τη Χαλκιδική, την Κρήτη κ.α.

Στη σύσκεψη, που ήταν υψηλού επιπέδου, εκτός του αν. Υπουργού Υγείας συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, από την ΕΑΒ ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Γενικός Διευθυντής Παραγωγής, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, καθώς και αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας. Στη σύσκεψη τέθηκαν προς επίλυση τεχνικά προβλήματα, ζητήματα προμηθειών υλικού, διάθεσης προσωπικού και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel