Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Τρίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Καμμένου: Για πρώτη φορά ανοιχτός πόλεμος

banner roots

Τρίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Καμμένου: Για πρώτη φορά ανοιχτός πόλεμος
14.10.2018 | 11:51

Τρίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Καμμένου: Για πρώτη φορά ανοιχτός πόλεμος

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

«Βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πάνου Καμμένου, όπως προδίδουν και οι σκληρές απόψεις που ακούστηκαν τα τελευταία 24ωρα, με αποκορύφωμα την Κεντρική Επιτροπή, εναντίον του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναφέρθηκε μεν στον κ. Καμμένο στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, αν και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις στο Σκοπιανό πέρα από τη συμφωνία των Πρεσπών που έχει υπογραφεί, αλλά το plan B στο οποίο αναφέρθηκε ο υπουργός Αμυνας έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από στελέχη του κόμματος.

Η αρχή έγινε μέσα στην εβδομάδα, με αιχμές από τον Νίκο Παππά και τον Νίκο Κοτζιά, αλλά και πιο σκληρές δηλώσεις του Νίκου Βούτση, μεταξύ άλλων. Η κόντρα όμως του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Καμμένο κορυφώθηκε το Σάββατο και μετατράπηκε πια σε ανοιχτό πόλεμο στους κόλπους της συγκυβέρνησης.

Φίλης: Καρικατούρα, όχι πολιτική αντίληψη

Πιο σκληρός στην τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή ήταν ο Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στο «πρόβλημα Καμμένος».

«Είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης να μη συζητάμε αυτό το πρόβλημα σήμερα. Ορθώς πήγαμε με τον Καμμένο και ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασία. Σήμερα εξαντλεί τη δυναμική της. Ο Καμμένος θα απογοητευτεί. Θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Είναι καρικατούρα, όχι πολιτική αντίληψη. Να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε να υπάρξει ολοκλήρωση του προγράμματός μας χωρίς παρεμπόδιση στον λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Χριστοδουλοπούλου: Τραυματική εμπειρία με τους ΑΝΕΛ

Επικριτική ήταν και η Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Βγαίνουμε από μία τραυματική εμπειρία με τους ΑΝΕΛ και δεν έχουμε ένα κόμμα που να μπορούμε να πούμε την επομένη ότι θα κάνουμε κυβέρνηση», είπε η βουλευτής και πρώην υπουργός. Χαρακτήρισε κομβικό το ζήτημα των συνεργασιών και συμπλήρωσε «Δεν πρέπει να μάθουμε με ποιον θα συνεργαστούμε το βράδυ των εκλογών όπως μάθαμε με τους ΑΝΕΛ», ενώ κάλεσε τα όργανα του κόμματος να πουν τη γνώμη τους για το θέμα που έχει προκύψει με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και στο τέλος να ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις.

Σάκης Παπαδόπουλος: Χοντροκομμένο το άδειασμα Καμμένου σε Τσίπρα

Αλλά και ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος έριξε «βόμβες».

«Με τον Πάνο Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβρη δεν μπορούμε, με την πολιτική των ΑΝΕΛ μετά το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα, είναι ένα ζήτημα χοντροκομμένο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτική συμμαχιών και με τον Σπύρο Δανέλλη και με τον Κώστα Κατσίκη. Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και του συνεταίρου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βέλη» και μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Πριν από την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει ήδη η «ομοβροντία» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πάνου Καμμένου.

Με δηλώσεις τους στην «Εφημερίδα των Συντακτών» οι Νίκος Φίλης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Σία Αναγνωστοπούλου και Θεοδώρα Τζάκρη επιτέθηκαν σφοδρά στον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

«Η κυβέρνηση έχει προγραμματικές δηλώσεις ιδιαίτερα για το μείζον εθνικό θέμα τις οποίες οφείλει να σέβεται και να υπηρετεί ως κορυφαίος υπουργός. Δεν είναι υπουργός α λα καρτ. Με τις δηλώσεις του, τον υποτελή φιλοαμερικανισμό του και τις επινοήσεις για άξονες στο πλαίσιο ενός "ψυχρού" βαλκανικού πολέμου ,επιβαρύνει τη διεθνή θέση της χώρας και δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή. Είναι χίμαιρα και μάλιστα επικίνδυνη και αυτοκαταστροφική για τον ίδιο να θέλει να το παίξει Έλληνας Σαλβίνι ή Όρμπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει τα μέτρα του», δήλωσε ο Νίκος Φίλης.

«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και προεξοφλούν την ψήφισή της από τη Βουλή, τόσο ο υπουργός Άμυνας αναζητά τρόπους να διαφοροποιηθεί και να κάνει θόρυβο. Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται δεν δικαιολογεί όμως τίποτα από όσα επινοεί. Αντίθετα εντείνει τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται. Η κρίση του κ. Καμμένου δεν μπορεί να γίνει και κρίση της κυβέρνησης. Όσο νωρίτερα το καταλάβει, τόσο ο κ. Καμμένος όσο και η αντιπολίτευση, τόσο καλύτερα για όλους», υπογράμμισε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται μόνο από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών», ανέφερε η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Δυστυχώς ο κ. Καμμένος δεν κατανοεί πλέον τον ρόλο του ως μέλος της κυβέρνησης, αλλά ως ένας ιδιότυπος ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος. Είναι προφανές ότι η σύγχυση του κ. Καμμένου σχετικά με τον ρόλο του προκύπτει από την πολιτική του αγωνία για την επόμενη ημέρα αλλά και την αδυναμία κατανόησης των πραγματικών συμφερόντων της χώρας μας σχετικά με την εξωτερική της πολιτική. Οι παραφωνίες δεν βοηθούν ούτε την εικόνα της χώρας, ούτε την εικόνα της κυβέρνησης. Αυτό θα πρέπει ο κ. Καμμένος να το αντιληφθεί», είπε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel