Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εισιτήριο δωρεάν περίθαλψης για 100.000 ανασφάλιστους

banner roots

Εισιτήριο δωρεάν περίθαλψης για 100.000 ανασφάλιστους
02.02.2013 | 10:38

Εισιτήριο δωρεάν περίθαλψης για 100.000 ανασφάλιστους

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Στην εφαρμογή διετούς προγράμματος για τη δωρεάν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πολιτών που έχουν περιέλθει σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας, προχωρά το υπουργείο Υγείας παρεχοντας σε 100000 ανασφαλιστους εισιτηριο δωρεαν περιθαλψης .

Η πρόσβαση θα γίνεται με εισιτηριο δωρεαν περιθαλψης το οποιο θα ονομαζεται <εισιτηρίο παροχής υπηρεσιών υγείας > και θα καλύπτει 100.000 πολίτες ανά έτος για την περίοδο 2013-2014.

Όπως διευκρινίζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, το υπουργείο έχει εισηγηθεί την άμεση σύσταση Επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων και εμπλεκομένων φορέων, που θα έχει ως στόχο την επαναξιολόγηση και τον επανακαθορισμό, λόγω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, των κριτηρίων, προϋποθέσεων, διαδικασιών και κατηγοριών ατόμων που θα δικαιούνται πρόσβαση στο ειδικό καθεστώς δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης.

Ο κ. Λυκουρέντζος ενημερώνει ότι «στο μεσοδιάστημα και μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος και με αξιοποίηση πόρων από την Δ΄ Προγραμματική Περίοδο, το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει στην εφαρμογή διετούς προγράμματος, μέσω του οποίου θα καλυφθούν ανά έτος περίπου 100.000 πολίτες, οι οποίοι θα απολαύουν υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσω του εισιτηρίου παροχής υπηρεσιών υγείας ».

Η όλη δράση θα ενταχθεί στην Δ΄ Προγραμματική Περίοδο για δύο χρόνια, για το 2013 και το 2014.

Επίσης θα ενταχθούν και άλλες δράσεις, όπως η «Υγεία κατ΄ οίκον» και οι εμβολιασμοί παιδιών και έτσι θα υπάρχει ουσιαστική συμβολή στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ευάλωτων αυτών κοινωνικών ομάδων.

Οι δαπάνες του όλου προγράμματος προσεγγίζουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ και υπολογίζεται ότι θα καλυφθούν συνολικά και από όλες τις επιμέρους δράσεις του, ιατροφαρμακευτικά και νοσηλευτικά, περίπου 160.000 πολίτες κατ΄ έτος.

 

Πηγή:ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel