Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Δημόσιο: Σε δύο δόσεις η αξιολόγηση των υπαλλήλων

banner roots

Δημόσιο: Σε δύο δόσεις η αξιολόγηση των υπαλλήλων
25.01.2013 | 15:00

Δημόσιο: Σε δύο δόσεις η αξιολόγηση των υπαλλήλων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Το μόνο που απομένει, για να ανοίξει και τυπικά ο κύκλος της αξιολόγησης των εργαζομένων, που σήμερα απασχολούνται στο Δημόσιο, είναι να «κλειδώσουν» οι λεπτομέρειες και να εκδοθεί η κανονιστική πράξη από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιακή, με την οποία θα καθορίζονται τα κριτήρια με βάση τα οποία θα... εξεταστούν οι υπάλληλοι. Οπως αναφέρουν στο «Ελεύθερο Τύπο» στελέχη της δημόσιας διοίκησης οι αξιολογήσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις, ενώ θα ξεκινήσουν από αυτούς που κατέχουν θέσεις ευθύνης. Δηλαδή, γενικούς διευθυντές, διευθυντές και προϊσταμένους. Η πρώτη... κρησάρα που θα λάβει χώρα μέσα στο 2013 (πιθανότατα τον Μάρτιο), θα αφορά στην αξιολόγηση των ικανοτήτων του απασχολούμενου προσωπικού.

Στόχος της θα είναι να «χαρτογραφήσει» τα τυπικά, αλλά και τα ουσιαστικά προσόντα κάθε δημοσίου υπαλλήλου, τα οποία θα «κουμπώσουν» με την αξιολόγηση των δομών του κράτους και τη νέα μορφή των υπουργείων, προκειμένου η κεντρική διοίκηση να έχει σαφή εικόνα του προφίλ των εργαζομένων. Η δεύτερη αξιολόγηση που θα ξεκινήσει, κατά πάσα πιθανότητα, από την επόμενη χρονιά και θα πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα σχετίζεται με την απόδοση των υπαλλήλων.

Σε ένα γενικότερο πλάνο, το πακέτο των αξιολογήσεων δομών και προσωπικού θα έχει ως τελικό στόχο την παγίωση του συστήματος της κινητικότητας στο δημόσιο. Οι υπάλληλοι θα μετακινούνται συνεχώς από υπηρεσία σε υπηρεσία, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν από κάθε φορά, καθώς η κινητικότητα, όπως τονίζουν παράγοντες του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης θα αποτελέσει το νέο status quo στο ελληνικό δημόσιο.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel