Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Φθηνότερα τα φάρμακα με το νέο δελτίο τιμών

banner roots

Φθηνότερα τα φάρμακα με το νέο δελτίο τιμών
25.01.2013 | 14:55

Φθηνότερα τα φάρμακα με το νέο δελτίο τιμών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ισοσταθμική μείωση 7% στις τιμές των φαρμάκων, προβλέπει το νέο δελτίο τιμών το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά. Με το νέο δελτίο τιμών, το οποίο είναι ένα από τα εννέα μέτρα τα οποία έχει θέσει ως προϋπόθεση η τρόικα για να καταβληθεί το υπόλοιπo της μεγάλης δόσης, εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 150 εκατ. ευρώ σε βάθος ενός έτος.

Το νέο δελτίο τιμών θα εφαρμοστεί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει, τα μοναδικά και τα on-pattern φάρμακα θα τιμολογηθούν με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές που ισχύουν στην Ευρώπη. Όσον αφορά τα off pattern φάρμακα, αλλά και τα γενόσημα που η αξία τους δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ, η τιμή τους θα μειωθεί σε ποσοστό 1%. Για όσα από αυτά κοστίζουν πάνω από 10 ευρώ, η μείωση θα είναι της τάξης του 10%.

Όπως έγινε γνωστό με βάση το νέο δελτίο τιμών δεν θα υπάρχουν αυξήσεις, παρά μόνο σε όσα φάρμακα είχαν καταγραφεί λάθη από προηγούμενα δελτία τιμών. Τον Μάρτιο θα τυπωθεί νέο δελτίο τιμών, στο οποίο αναμένεται να συμπεριληφθούν 1.200 γενόσημα φάρμακα, ενώ με τα ποσά που θα εξοικονομηθούν με την κίνηση αυτή, θα δοθεί η δυνατότητα να συμπεριληφθούν και να δοθούν προς τους ασθενείς 200 καινοτόμα φάρμακα.

 

Πηγή: Real.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το