Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αίθριος καιρός και σκόνη από την Αφρική

Apothiki Workshops Banner2 750

Αίθριος καιρός και σκόνη από την Αφρική
13.05.2016 | 07:42

Αίθριος καιρός και σκόνη από την Αφρική

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, με τον υδράργυρο να μη σημειώνει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες – νοτιοδυτικές κατευθύνσεις, με ένταση 6 μποφόρ. Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα ανατολικά και νότια.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία γενικά αίθριος.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 15 έως 28 και κατά τόπους έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 20 έως 26 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα νότια.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Βαθμιαία γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 14-05-2016

Καιρός: στα ανατολικά και νότια αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στις νοτιότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.

Ανεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 6 μποφόρ που από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Φωτό: Rania Gialouri‎

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel