Οι κάλπες έκλεισαν στις 19.00 και μόνο σε ορισμένα από τα εκλογικά τμήματα, όπου υπάρχει αυξημένη προσέλευση θα καθυστερήσει για λίγο ακόμη η ψηφοφορία. Η εικόνα για το αποτέλεσμα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει λίγο μετά τις 22.00.
Σύμφωνα με πηγές από το επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη, μέχρι τις 12.30 είχαν λάβει μέρος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ περίπου 80.000 ψηφοφόροι.
Αντίστοιχα, την ίδια ώρα στον α' γύρο, είχαν ψηφίσει περίπου 105.000 ψηφοφόροι, δηλαδή παρατηρείται αποχή της τάξεως του 20-23%, η οποία, όπως σημειώνουν, θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένη.
Δικαίωμα ψήφου είχαν οι 404.000 πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες και την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης ξεκινά με ένα προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων, καθώς στον πρώτο γύρο απέσπασε 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ύψος της συμμετοχής και το αν θα προσέλθουν στον δεύτερο γύρο οι 128.000 ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο ψήφισαν Απόστολο Τζιτζικώστα (20,4%) και Άδωνι Γεωργιάδη (11,3%).
Ο κ. Γεωργιάδης συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή με τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Τζιτζικώστας συνέστησε ψήφο κατά συνείδηση, αν και εμμέσως θεωρείται ότι έχει δείξει την προτίμησή του στον κ. Μητσοτάκη.
Δήλωση Τραγάκη για "διαρροές"
Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης διέψευσε με δήλωσή του διαρροές που έχουν σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα.
"Όπως γνωρίζετε η ΚΕΦΕ από χθες είναι σε διαρκή συνεδρίαση. Όσα γράφονται και λέγονται για προβλέψεις δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Είναι ανυπόστατα", ανέφερε.
Σχετικά με τη συμμετοχή στις εκλογές είπε επίσης ότι "παρά τις δύσκολες συνθήκες η προσέλευση είναι άκρως ικανοποιητική", ενώ για το αποτέλεσμα είπε ότι θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατόν.
Οι δύο υποψήφιοι
"Είμαι αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα βαδίσει θετικά από αύριο με όποιον πρόεδρο και αν εκλεγεί. Δεν μας χωρίζει τίποτα. Πολλά μας ενώνουν", ανέφερε ο Β. Μεϊμαράκης, κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο στο ΕΒΕΑ.
"Σήμερα ξημερώνει μια νέα ημέρα για τη ΝΔ και για την Ελλάδα", δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, στο εκλογικό τμήμα στην Κηφισιά, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ψήφισε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, τόνισε πως ο σημερινός στόχος είναι να γίνει η ΝΔ μια μεγάλη, ισχυρή και σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη.
Εκλογές για νέο πρόεδρο της ΝΔ: "Η παράταξή μας πάλεψε, δικαιώθηκε, κράτησε και από αύριο πρέπει να πάρει στα χέρια της όλη την Ελλάδα", δήλωσε ο Α. Σαμαράς.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ψήφισε στις 9.45π.μ. στο παραδοσιακό κτίριο του Δήμου Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Β. Όλγας και 25ης Μαρτίου.
Ο κ. Τζιτζικώστας προσήλθε λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο, που στεγάζεται στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ. Στην είσοδο τον περίμεναν υποστηρικτές του που τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.




























