Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Παραιτήθηκε ο Μεϊμαράκης | Πρόεδρος της ΝΔ ο Πλακιωτάκης

Apothiki Workshops Banner2 750

Παραιτήθηκε ο Μεϊμαράκης | Πρόεδρος της ΝΔ ο Πλακιωτάκης
24.11.2015 | 19:24

Παραιτήθηκε ο Μεϊμαράκης | Πρόεδρος της ΝΔ ο Πλακιωτάκης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

«Παραδίδω την μεταβατική προεδρία της ΝΔ στον Γιάννη Πλακιωτάκη για να αποκλιμακώσω την ένταση» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης γνωστοποιώντας την παραίτησή του.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους Νεοδημοκράτες ότι αυτό το κάνω για την ενότητα του κόμματος. Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα παραστεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις εφτά το απόγευμα, απάντησε ότι θα το εκτιμήσει και θα αποφασίσει.

Ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει θέμα διάσπασης και πρόσθεσε ότι αν θέλει κάποιος να αποχωρήσει είναι δικαίωμά του.
Νωρίτερα, ο κ. Μεϊμαράκης είχε ανακοινώσει ότι ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ορίζεται αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η εξέλιξη αυτή είχε προαναγγελθεί από χθες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για υπόδειξη του κ. Πλακιωτάκη ως διαδόχου του, στον απόηχο της εμφυλιοπολεμικής σύγκρουσης που ακολούθησε την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ.

Μιλώντας χθες το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή του Star ο κ. Μεϊμαράκης άφησε αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως αφού αυτός που τον πρότεινε, αίρει την εμπιστοσύνη του, τότε και εκείνος οφείλει με τη δημοκρατική του ευαισθησία να υποβάλλει παραίτηση.

Προχώρησε δε περαιτέρω διευκρινίζοντας ότι αν δεν πάρει δημόσια θέση ο πρώην πρωθυπουργός, τότε ο κ. Μεϊμαράκης θα παραιτείτο.
Ωστόσο, σήμερα το μεσημέρι κύκλοι προσκείμενοι στον τέως πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ανέφεραν ότι «εμείς έχουμε διευκρινίσει από την αρχή ότι δεν υπάρχει τέτοια δήλωση».

Σε αυτό το φόντο συγκαλείται στις εφτά το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για να συζητηθεί επισήμως η στάση του κόμματος στον προϋπολογισμό αλλά και τα θέματα της εκλογής.

Νωρίτερα χθες, ευθεία επίθεση κατά του Ευ. Μεϊμαράκη είχε εξαπολύσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο Mega και χαρακτηρίζοντας προσχηματικά τα όσα ειπώθηκαν περί παραίτησης του προέδρου της ΝΔ εάν και εκείνος παραιτηθεί από τη θέση του περιφερειάρχη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί σήμερα στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" μίλησε για ανάγκη να αλλάξει η συζήτηση στη ΝΔ και να περιστραφεί γύρω από τη στάση που θα τηρήσει ο κάθε υποψήφιος αρχηγός στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παπαμιμίκος: Κωλύομαι να προεδρεύω της ΚΕΦΕ

«Κωλύομαι να προεδρεύω στην κεντρική εφορευτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε δήλωσή του έξω από τα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

Ο κ. Παπαμιμίκος, ο οποίος δέχτηκε «πυρά» για την ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, τόνισε ότι «αναλαμβάνει το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης που του αναλογεί».

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel