Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες – Δύο νεκροί
Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες – Δύο νεκροί
16.10.2023 | 22:05

Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες – Δύο νεκροί

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Επίθεση με πυροβολισμούς σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τις οποίες μετέδωσε πριν λίγα λεπτά η Καθημερινή, ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν ακόμα. Στη συνέχεια, διέφυγε από το σημείο με δίκυκλο. 

Ο ένοπλος φέρεται να φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και να είχε βιντεοσκοπήσει μήνυμα στο οποίο υποστήριζε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδερφούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SkyNews, τα δύο θύματα φορούσαν σουηδικές ποδοσφαιρικές φανέλες, ενόψει του αποψινού αγώνα για τα προκριματικά του Euro με το Βέλγιο.

Η βελγική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Βίντεο με τον δράστη

Εικόνες που τραβήχτηκαν από κάτοικο της περιοχής δείχνουν πώς ένας άνδρας με φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος με ένα πολεμικό όπλο στο χέρι επιβιβάζεται σε ένα σκούτερ και απομακρύνεται.

Αυτός ο άνδρας εκτιμάται ότι πρώτα πυροβόλησε κάποιον σε μια είσοδο και στη συνέχεια πυροβόλησε δύο άτομα σε ένα ταξί.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

pantelaroudis

stenos pccom

greek radios

 

 

youtube channel