Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: “ 1 στους 50 έχει μολυνθεί με τον ιό”

banner roots

Βρετανία – Κορονοϊός: “ 1 στους 50 έχει μολυνθεί με τον ιό”
06.01.2021 | 11:33

Βρετανία – Κορονοϊός: “ 1 στους 50 έχει μολυνθεί με τον ιό”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Το Ηνωμένο Βασίλειο  κατέγραψε για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας περισσότερες από 60.000 περιπτώσεις μόλυνσης του νέου κορονοϊού μέσα σε χρονικό διάστημα 24ωρών, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια περισσότερο μολυσματική μετάλλαξη του ιού.

Οι δυσοίωνες εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία Covid-19 κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Ο Guardian προειδοποιεί για το ενδεχόμενο να επιβληθούν στη χώρα "αυστηροί περιορισμοί για μήνες" και επικαλείται τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος χθες έσπευσε να δηλώσει ότι η αποτελεσματικότητα του τρίτου καθολικού lockdown “υπόκειται σε πολλά εάν…”.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει θέσει στόχο να εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι, μεταξύ αυτών οι τρόφιμοι στους οίκους ευγηρίας, οι κλινικά ευάλωτοι και οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, δηλαδή περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι, έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε πως σχεδόν 1.000 κέντρα εμβολιασμών θα είναι έτοιμα έως το τέλος της εβδομάδας.

Οι Financial Times σημειώνουν ότι "η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με μια μακρά περίοδο κρίσης” . "1 στoυς 50 έχει Covid" - o πηχυαίος πρωτοσέλιδος τίτλος στη Sun. “1 στους 30 έχει μολυνθεί με τον ιό στο Λονδίνο” , γράφει η Metro.  

Η Daily Mirror υποστηρίζει ότι η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να καθυστερήσει το τρίτο γενικό lockdown “θα μπορούσε να προκαλέσει 20.000 θανάτους αυτό το μήνα”. Η Daily Express προβάλλει την ελπίδα και την αισιόδοξη δήλωση του Μπόρις Τζόνσον ότι “τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά την άνοιξη” , ενώ η Daily Mail προειδοποιεί ότι “οι περιορισμοί Covid μπορεί να επιστρέψουν τον επόμενο χειμώνα".

Η πρώτη σελίδα των Times κυριαρχείται από μια έντονη εικόνα που δείχνει δύο μοναχικές φιγούρες να περπατούν πάνω σε μια κατά τα άλλα έρημη γέφυρα του ποταμού Τάμεση στο κεντρικό Λονδίνο χθες. “H Βρετανία έχει γίνει μια χώρα με πόλεις-φαντάσματα", αναφέρουν οι Times.

Η Daily Star θρηνεί την επιστροφή του lockdown και τις “αγορές πανικού” από τους καταναλωτές.

Η Daily Telegraph ισχυρίζεται ότι η προσφορά των φαρμακοποιών να αρχίσουν να εμβολιάζουν με το εμβόλιο της Οξφόρδης ένα εκατομμύριο ανθρώπους την εβδομάδα έχει απορριφθεί από την κυβέρνηση.

Το i επικεντρώνει το ενδιαφέρον στη διαδικασία του εμβολιασμού επισημαίνοντας ότι γήπεδα και εκθεσιακοί χώροι θα αρχίσουν να λειτουργούν ως κέντρα εμβολιασμών την επόμενη εβδομάδα.

Οι Times επισημαίνουν την πρόταση βουλευτή του Συντηρητικού κόμματος οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και επιθεωρητές να ελέγξουν την πρόοδο των μαθητών που υπό κανονικές συνθήκες θα έδιναν εξετάσεις GCSE και A- Level το καλοκαίρι για να εξασφαλισθεί η σωστή βαθμολογία.

Η i τονίζει ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον "δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το