Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Brexit: Νέα παράταση στις συνομιλίες ΕΕ - Μεγάλης Βρετανίας

banner roots

Brexit: Νέα παράταση στις συνομιλίες ΕΕ - Μεγάλης Βρετανίας
14.12.2020 | 09:23

Brexit: Νέα παράταση στις συνομιλίες ΕΕ - Μεγάλης Βρετανίας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η ΕΕ και η Βρετανία συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες για το ενδεχόμενο να υπάρξει εμπορική συμφωνία, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες Κυριακή η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για το Brexit.

Ο Guardian γράφει “ότι το ζευγάρι έχει ορκιστεί να τρέξει το επιπλέον μίλι για την επίτευξη συμφωνίας”.

“Συνομιλίες για το Brexit μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς”, διακηρύσσει η Daily Telegraph. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η απόφαση της Κυριακής έχει ενισχύσει τις προσδοκίες ότι ενδέχεται να επιτευχθεί συμφωνία.

Οι Financial Times σημειώνουν έχουν αυξηθεί οι ελπίδες για εμπορική συμφωνία μετά το Brexit, αλλά οι "ισότιμοι όροι ανταγωνισμού" παραμένουν ένα εμπόδιο. Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν να έχουν μεγάλες διαφορές σε βασικά ζητήματα και δεν θα πρέπει να αποκλείεται "οι διαπραγματεύσεις να αποτύχουν".

Η Daily Express αναρωτιέται εάν - "Η ΕΕ έχει πάρει το μήνυμα ;”. Εκτιμά    ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες "φαίνεται να λυγίζουν" όσον αφορά τα αιτήματα του Μπόρις Τζόνσον που επανειλημμένα έχει τονίσει ότι "η βρετανική κυριαρχία πρέπει να γίνει σεβαστή". Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία του Βρετανού πρωθυπουργού με σφιγμένη τη γροθιά και τη σημαία της Ένωσης στο παρασκήνιο.

“Έχουμε στη διάθεσή μας επιπλέον χρόνο για να υπάρξει συμφωνία”, γράφει η Metro. “Oι συνομιλίες συνεχίζονται, ωστόσο ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει να προετοιμαζόμαστε για ένα no-deal Brexit”, προσθέτει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την i, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις μετά από μια “εποικοδομητική” τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. φον ντερ Λάιεν και του κ. Τζόνσον.

"H τελική προσπάθεια για να αποφευχθεί η καταστροφή από ένα no-deal Brexit” , διαβάζουμε στην Daily Mirror.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το