Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: “Αμετανόητος” ο σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον

banner roots

Βρετανία: “Αμετανόητος” ο σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον
26.05.2020 | 09:39

Βρετανία: “Αμετανόητος” ο σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η κυβερνητική κρίση που ξέσπασε μετά την απόφαση του κορυφαίου συμβούλου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, να οδηγήσει από το Ντάραμ στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του lockdown συνεχίζεται , παρά την έκτακτη συνέντευξη χθες του Κάμμινγκς στα ΜΜΕ.

“Δεν μετανιώνω για αυτό που έκανα”, είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον κήπο της πρωθυπουργικής κατοικίας. “Έκανα αυτό που πίστευα ότι ήταν το σωστό. Νομίζω ότι ενήργησα λογικά”, είπε ο Κάμινγκς απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι δεν προσφέρθηκε να υποβάλει την παραίτησή του και δεν είχε ρωτήσει τον Τζόνσον όταν έλαβε την απόφαση να ταξιδέψει.

“Ενώ η Ντάουνινγκ Στριτ ήλπιζε ότι η ενημέρωση θα έθετε ένα τέλος στο σάλο που προκλήθηκε , εγείρονται ακόμη περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες που υποχρέωσαν τον σύμβουλο του κ.Τζόνσον να κάνει ένα ταξίδι 400 χιλιομέτρων”, γράφει ο Guardian.

Η Daily Telegraph καταλήγει σε ένα παρόμοιο συμπέρασμα - επισημαίνοντας ότι ο κ. Κάμινγκς - "έκανε μια σειρά παραδοχών που πιθανόν να καταλήξουν σε περαιτέρω διερεύνηση των αποφάσεών του".

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς κατηγορείται ότι τον Μάρτιο παραβίασε τους περιορισμούς και μετέβη οδικώς στο Ντάραμ, όπου ζουν οι γονείς και η αδελφή του, παρότι ο ίδιος και η σύζυγός του είχαν εκδηλώσει συμπτώματα του κορονοϊού. Υποστήριξε ότι προστάτευε τον 4χρονο γιο του την φροντίδα του οποίου εμπιστεύθηκε στους γονείς του.

Εκτός από την πολιτική διαχείριση της υπόθεσης Κάμινγκς, παράλληλα ξεκινά και αστυνομική έρευνα. Η αστυνομία του Ντάραμ έχοντας λάβει πληροφορίες και στοιχεία από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ανακοίνωσε πως θα διερευνήσει αν παραβιάστηκε η ισχύουσα έκτακτη νομοθεσία.

Η εφημερίδα Metro επισημαίνει την αντίδραση του Εργατικού κόμματος . “Δεν μπορεί να ισχύει ένας κανόνας για τον πρωθυπουργό και τους φίλους του από την ελίτ και ένας άλλος για εμάς τους υπόλοιπους”, υπογράμμισε ο Τζόναθαν Άσγουορθ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.    

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel