Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός : Παρατείνεται η “καραντίνα” στην Βρετανία

banner roots

Κορονοϊός : Παρατείνεται η “καραντίνα” στην Βρετανία
17.04.2020 | 13:40

Κορονοϊός : Παρατείνεται η “καραντίνα” στην Βρετανία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει για άλλες τρεις εβδομάδες τα μέτρα αυτοπεριορισμού και εγκλεισμού τυγχάνει μικτής αποδοχής από τις εφημερίδες σήμερα.

Η υποστήριξη για την παράταση της “καραντίνας” ποικίλει.

Το κύριο άρθρο της Sun υπογραμμίζει ότι ενώ η απόφαση φαίνεται δίκαιη , είναι ασαφές πόσο επιτυχής είναι η μάχη κατά της πανδημίας και θεωρεί ότι θα ήταν καλό η αναθεώρηση των περιοριστικών μέτρων να γίνεται σε καθημερινή βάση. Ωστόσο , υποστηρίζει ότι είναι ζωτικής σημασίας η Βρετανία να υπομείνει αυτό που αποκαλεί “τον εικονικό κατ‘οίκον περιορισμό”.

H Daily Mirror συμφωνεί ότι άλλες λίγες εβδομάδες κοινωνικής αποσταστιοποίησης είναι ένα τίμημα που αξίζει να πληρώσει η χώρα “εάν έτσι σώζονται ζωές” , προειδοποιεί όμως ότι η παράταση του εγκλεισμού θα απαιτήσει περισσότερες θυσίες για πολλούς ανθρώωπους.

“Η χώρα έχει δείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα μέχρι τώρα και αν οι υπουργοί θέλουν αυτό να συνεχιστεί , πρέπει να πουν τι συνπεπάγεται της στρατηγικής της εξόδου”, γράφει η Mirror.  

Και το κύριο άρθρο γνώμης του Guardian τονίζει ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι σωστή με την εξής επισήμανση : “Πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε στην ιδέα ότι τμήματα της οικονομίας , ορισμένες δημογραφικές ομάδες και ίσως ορισμένες περιοχές της χώρας θα υπόκεινται σε διαφορετικά επίπεδα ελέγχου”.

H Daily Mail αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβληθεί η χρήση προστατευτικού εξοπλισμού στο χώρο της εργασίας και στις δημόσιες συγκοινωνίες, ώστε να είναι δυνατή, όπως γράφει η εφημερίδα – “η ευρεία επιστροφή στην ομαλότητα”.  

Κυβερνητική πηγή έκανε σαφές ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θέλει να μείνει παρά πολύ πίσω σε σχέση με άλλες χώρες , όπως η Γερμανία , που χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα. “Όλοι μας όμως δεχόμαστε , συμπεριλαμβανομένης και της βιομηχανίας ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση θα πρέπει να συνεχιστεί για πολλούς μήνες”, υπογράμμισε η κυβερνητική πηγή.

Οι λαϊκιστές θα κερδίσουν στην Ιταλία, την Ισπανία, ίσως στην Γαλλία και αλλού, αν τα ευρωπαϊκά κράτη δεν θεσπίσουν ένα ταμείο διάσωσης που να μπορεί να εκδώσει ένα κοινό χρέος με μια κοινή εγγύηση  για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού , εκτίμησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξη που έδωσε στους Financial Times.

Στη συνέντευξή του, ο Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε ότι υπάρχουν σκοτεινά σημεία στη διαχείριση της επιδημίας της νόσου Covid-19 από την Κίνα, λέγοντας ότι “υπάρχουν προφανώς πράγματα που έχουν συμβεί για τα οποία δεν γνωρίζουμε”.

Το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε λίγο νωρίτερα το Πεκίνο ότι πρέπει να απαντήσει σε “δύσκολα ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση του ιού και γιατί δεν τον σταμάτησε νωρίτερα”.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το