Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Τσουνάμι στην Ινδονησία: Εθελοντές διέσωσαν δεκάδες θαλάσσιες χελώνες που είχαν ξεβραστεί στη στεριά

banner roots

Τσουνάμι στην Ινδονησία: Εθελοντές διέσωσαν δεκάδες θαλάσσιες χελώνες που είχαν ξεβραστεί στη στεριά
28.12.2018 | 16:06

Τσουνάμι στην Ινδονησία: Εθελοντές διέσωσαν δεκάδες θαλάσσιες χελώνες που είχαν ξεβραστεί στη στεριά

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Για τους αξιωματούχους και τους εθελοντές που συνδράμουν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης μετά το τσουνάμι στην Ινδονησία, το οποίο άφησε πίσω του 430 νεκρούς, 1.495 τραυματίες και 159 αγνοούμενους, η περασμένη ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα.

Έπειτα από το τσουνάμι που προκλήθηκε από την έκρηξη του Κρακατόα, ενός νησιωτικού ηφαιστείου στο στενό της Σούντα, μεταξύ της Σουμάτρας και της Ιάβας, των δύο μεγαλύτερων νησιών της Ινδονησίας, οι εθελοντές γνωρίζουν ότι όσο περνούν οι ώρες είναι πιθανότερο να βρίσκουν πτώματα παρά επιζώντες. 

Ένα από τα αισιόδοξα, ωστόσο, μηνύματα αυτής τη δύσκολης εβδομάδας ήταν για εκείνους η διάσωση τουλάχιστον 30 θαλασσίων χελώνων, οι οποίες ξεβράστηκαν μετά το τσουνάμι στη δυτική ακτή του Μπάντεν.

Η πλειονότητα βρισκόταν στο θέρετρο Τανζούνγκ Λεσούνγκ, όπου περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι εθελοντές βρέθηκαν ενώπιον των χελώνων, κάποιες εκ των οποίων ζύγιζαν σχεδόν 200 κιλά, οι οποίες είχαν ξεβραστεί σε διάφορα σημεία του θερέτρου.

Διοργανώθηκαν επταμελείς ομάδες διάσωσης και περισσότερες από 20 μεταφέρθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερες στον ωκεανό. Άλλες 13 διασώθηκαν από μια άλλη ομάδα που συγκροτήθηκε από την τοπική Υπηρεσία Προστασίας της Φύσης.

 

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel