Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Μακελειό στο Ιράκ με δεκατέσσερις νεκρούς

banner roots

Μακελειό στο Ιράκ με δεκατέσσερις νεκρούς
23.05.2013 | 23:10

Μακελειό στο Ιράκ με δεκατέσσερις νεκρούς

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση σε ένα σημείο ελέγχου κοντά στο Τάτζι, στα βόρεια της Βαγδάτης, σκοτώνοντας τέσσερις στρατιώτες και τραυματίζοντας πέντε, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Άλλοι τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην δυτική επαρχία Άνμπαρ κατά τη διάρκεια μίας δίωρης μάχης με ενόπλους, οι οποίοι επιτέθηκαν σε σημείο ελέγχου φιλοκυβερνητικών σουνιτών μαχητών στη Γκάρμα, 9 χλμ. ανατολικά της πόλης Φαλούτζα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Επίσης βόρεια της πρωτεύουσας, κοντά στη Μπακούμπα, μία βόμβα εξερράγη κατά τη διέλευση μίας αστυνομικής περιπόλου προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ενώ δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε άλλη επίθεση ενόπλων, ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Ένας πολίτης έχασε τη ζωή του σε άλλη επίθεση ενόπλων στη πόλη Μοσούλη στον βορρά, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και την αστυνομία.

Η χώρα συγκλονίζεται ξανά από αιματηρές συγκρούσεις, καθώς οι κοινότητες των σουνιτών, των σιιτών και των Κούρδων βρίσκονται σε οξεία αντιπαράθεση για τη νομή της εξουσίας, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση της ασφάλειας στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το