Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Μνημονιακός εξαθλιωμένος φτωχός συνταξιούχος

the roots web banners 06

Μνημονιακός εξαθλιωμένος φτωχός συνταξιούχος
27.08.2016 | 15:15

Μνημονιακός εξαθλιωμένος φτωχός συνταξιούχος

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Μας κυβερνούν με ψέματα, με εντολές από τους εταίρους δανειστές μας, και μας διαβεβαιώνουν ότι γυρεύουν την αλήθεια... της πολιτικής αληθείας, για να μας ενημερώσουν για την καταστροφή της χώρας αλλά και για την μελλοντική ανάπτυξη αυτής, ενώ μας ταΐζουν απραγματοποίητες υποσχέσεις, τόσο οι δεξιοί αριστερίζοντες σοσιαλιστές ,όσο και οι αριστεροί σοσιαλιστές καπιταλίστες.

Δηλ. αυτοί οι απίθανοι ετερόκλητοι σχηματισμοί της πολιτικής , οι οποίοι είναι έτσι άπλα σαν κομματικές σαλάτες... και για τις οποίες πάντοτε συνένοχοι για την κατάντια μας είναι πολίτες και πολιτικοί Σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μας ταΐζουν σανό ,όπως λένε οι τηλεβουλευτές της ΝΔ -ΠΑΣΟΚ οι οποίοι πριν λίγο καιρό μας έσωσαν ,κυρίως εμάς τους συνταξιούχους , και οι οποίοι μας τάιζαν χρόνια τώρα.... κουτόχορτο !! Είναι πλέον γνωστό ότι η ιδεολογία είναι μόνο για τους γραφικούς και πονηρούς πολίτες του παλιού ρουσφετολογικού κράτους , ενώ διάφορες φιλόδοξες φιγούρες της πολιτικής, συνήθως μετά από κομματικές μεταγραφές τυχοδιωκτικού τύπου, κάνουν δικό τους κόμμα και κάθε λίγο έχουμε γεννητούρια κομμάτων στην αρρωστημένη δημοκρατία μας.

Έτσι η Δημοκρατία αυτοκαταστρέφεται γιατί καταχράστηκε το δικαίωμα της ελευθερίας, του κοινωνικού δικαίου , της ισότητας , και της ισονομίας . Ιδεολογία πια ανήκει στο παρελθόν. Η Ιδεολογία και τα πιστεύω, αρχών και αξιών , είναι μόνο το χρήμα , ενώ σήμερα κοινωνία θεωρείται ... όχι ο δήθεν κυρίαρχος λαός του πελατειακού κράτους ,άλλα οι αριθμοί των δισεκατομμυρίων των ολίγων πολιτών ,των διαπλεκόμενων με το ....θεό και το κράτος,των μεγάλο- απατεώνων , των πολλών φοροφυγάδων, και τα παράγωγα του χρήματος και των αγορών, και όχι οι λίγες εκατοντάδες Ευρώ των συντάξεων και μισθών των πολλών εξαθλιωμένων και φτωχών πολιτών και κυρίως των συνταξιούχων οι οποίοι έχουν θυμό και οργή ......και εθνική κατάθλιψη.

Έχουμε σήμερα ένα δημοκρατικό τραγικό παρόν μιας οικονομικής δυστυχίας και ένα μέλλον χαοτικό απροσδιόριστο μακριά από την ανάπτυξη, μέσα από την εργασία και την παραγωγή Μας κυβερνά ένα δάνειο εξαρτώμενο πολιτικό σύστημα το οποίο είναι σε κρίση πανικού και πολιτική σύγχυση ,σκλαβωμένο μέσα στη μνημονιακη φυλακή μιας ευρωπαϊκής δημοκρατίας ,εις την οποία κυριαρχεί....η παρανοϊκή αρχή της λιτότητας ,των σχεδίων, των προγραμμάτων και δεικτών της οικονομίας ,....και μόνο της οικονομίας !, χωρίς κοινωνική μεριμνά, για την κοινωνία , και των μακροχρονίων δεσμεύσεων, λόγω χρεωκοπίας και με ένα τεράστιο δανεισμό που έχουμε διαχρονικά από τις σπάταλες και σε μεγάλο βαθμό διεφθαρμένες δεξιό αριστερές και σοσιαλιστικό -καπιταλιστικές κυβερνήσεις μας ....ενώ αρρωστημένοι πολιτικά δημοσιογράφοι σε διάφορα κανάλια όπως το ΣΚΑΙ λένε μόνο την αλήθεια !!! ευτυχώς μας κάνουν και γελάμε και κλαίμε μαζί από την αναλυτική πολιτική μπουρδολογία της πολιτικής καθημερινότητας ..του τίποτα.

Νιώθω εγώ ο οποίος μεγάλωσα στην κατοχή !! και γνώρισα από μικρο παιδί τη δημοκρατία ,τη βασιλεία , τον εμφύλιο πόλεμο ,τη δικτατορία , τη κρίση τον οικονομικό πόλεμο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, τη φρίκη τη λαίλαπα του κατακτητή ,την τραγικότητα ,τον πόνο του πόλεμου, την πείνα ,και τη δυστυχία .Αντιλαμβάνομαι ότι σήμερα ζούμε μέσα σε κατοχική περίοδό ενός οικονομικού πολέμου, με συνεχείς επιθέσεις και βομβαρδισμούς οικονομικής τοξικής λιτότητας στα νοικοκυργία μας , τα οποία έχουν καταντήσει καταφύγια απομόνωσης και φτώχειας κυρίως για τους νέους και για εμάς τους συνταξιούχους Τότε μετά τη κατοχή είχαμε όραμα αισιοδοξία ότι όταν τελειώσει ο πόλεμος θα είχαμε ελπίδα ζωής ,...ο λαός ζητούσε μέλλον Τώρα οι συνταξιούχοι πια δεν μπορούμε να αντισταθούμε μας δολοφονούν Πάλεψα ,πεινάσαμε όπως και εκατομμύρια άλλοι νέοι, θέλησα να σπουδάσω σε δύσκολες συνθήκες αγοράζοντας τα βιβλία και τα εργαστήρια οι φτωχοί γονείς μου, ενώ ορισμένα βιβλία τα αγοράζαμε δυο φορές ....και τώρα μετά από 50 χρόνια γιατρός ως ιδιώτης και 32 χρόνια στο Δημόσιο να έχω πάρει μετά από 4 χρόνια σύνταξη από το Ταμείο των Υγειονομικών εις το οποίο πλήρωνα από 1964 έως το 2012 και μου έδωσαν οι σημερινοί κυβερνήτες μειωμένη σύνταξη κατά 55 % με βάσει τις περικοπές των άλλων μνημονίων Σαμαρο-Βενιζελου που μου πήραν και το 60% από το δημόσιο.

Τέλος τον Σεπτέμβριο θα περιμένουμε τις περικοπές Τσιπρα για να φωτίσει και αυτός και ο Κατρουγκαλος με ισότητα και δικαιοσύνη το ασφαλιστικό της κοινωνίας ενώ εμάς θα μας στείλει στην κόλαση της εξαθλίωσης και της φτώχειας ,έτσι ώστε να μην μπορεί συνταξιούχος να πάει αεροπορικός στην Αθήνα εάν θέλει να ζήσει και να πληρώσει με δόσεις ,φόρους ΔΕΗ .ΟΤΕ Με αυτό το πολιτικό σύστημα οι συνταξιούχοι συνθλίβονται ,νιώθουμε ότι είμαστε παράσιτα της κοινωνίας και αισθανόμαστε χτυπημένοι και εξαθλιωμένοι από το σκληρό πρόσωπο αυτής της μεταλλαγμένης δημοκρατίας , η οποία μας κυβερνά με αυστηρούς κανόνες από τους δανειστές ,και κλέβει τα χρήματα τα οποία για 50 χρόνια πληρώναμε στα ταμεία μας εμείς οι αξιοθρήνητοι συνταξιούχοι των μνημονίων του σήμερα Τέλος οι μικρο αποταμιεύσεις πολλών ετών εξαφανίστηκαν έχουν υποστεί οικονομική λιποαναρρόφηση στο πάντα σταθερό ανακεφαλαιωμένο τραπεζιτικό σύστημα ,για τους λίγους ,ενώ πληρώνουμε ενοίκιο στο σπίτι το οποίο κτίσαμε,δεν έχουμε περίθαλψη και το κυριότερο οι συντάξεις μας έχουν περικοπεί χωρίς να μας ρωτήσουν...βίαια δικτατορικά από 45-60% και η φορολογία είναι πια για όλους κόλαση Μικρο εισόδημα.. ...μεγάλη φορολογία αυτός είναι κανόνας ευρωπαϊκής μνημονιακής δημοκρατίας .η οποία οδηγεί και διδάσκει τους πολίτες ,ότι η παρανομία είναι ελευθερία, και η αναρχία ευδαιμονία.

Δεν αντέχουμε άλλο γιατί αισθανόμαστε έντονα την απόρριψη και την αδιαφορία από την κοινωνική προστασία του ευρωπαϊκού μας κράτους, και γιατί εγώ όπως και εκατομμύρια άλλοι νιώθουμε ότι επιταχύνεται το βιολογικό μας τέλος Έξαλλου η ευρωπαϊκή φιλοσοφία λέει ότι με την κρίση οι προβληματικές επιχειρήσεις πρέπει να κλείνουν......... και οι γέροντες να αποχωρούν.. ...από αυτό τον μάταιο κόσμο για το ταξίδι του μέλλοντος και της αιώνιας ζωής και ανάπτυξης.

Αύγουστος 2016

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το