Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη | Τιμή στον εθελοντή αιμοδότη

banner roots

Παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη | Τιμή στον  εθελοντή αιμοδότη
14.06.2016 | 09:21

Παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη | Τιμή στον εθελοντή αιμοδότη

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Θεωρώ υποχρέωση ως γιατρός να τιμήσω τους εθελοντές αιμοδότες άλλα κυρίως ως γιατρός της εποχής εκείνης του 1972 όπου προσπαθούσαμε να αλλάξουμε στάσεις και συμπεριφορές των πολιτών για να μεταπέσει η αμειβόμενη αιμοδοσία και να θεμελιώσουμε το σημερινό τεράστιο αξιοθαύμαστο οικοδόμημα της εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Τα 32 χρόνια στο Νοσοκομείο της Λήμνου είναι γεμάτα αγωνίες χαρές και λύπες ενώ χιλιάδες μονάδες αίματος δοθήκαν με τη δίκη μου ευθύνη στους αρρώστους συμπολίτες μας. Θέλω να ευχαριστήσω και να τιμήσω όλους που συνεργάστηκαν μαζί μου, τις παρασκευάστριες, τους πολίτες, τα μέλη των διοικήσεων του Συλλόγου Αιμοδοτών Λήμνου Άγιος Παντελεήμων στο δύσκολο έργο της αιμοδοσίας και των μεταγγίσεων και τέλος συγχαίρω και εύχομαι ως Πρόεδρος εκ μέρους του Δ.Σ του Τοπικού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Λήμνου, υγεία καλή επιτυχία στο έργο του Συλλόγου Αιμοδοτών Λήμνου Άγιος Παντελεήμων και οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πολύ δουλειά στην ενημέρωση των πολιτών, θα συνεχίσουν τις διακρίσεις του σύλλογό μας.

Εορτάζοντας αυτή την ημέρα, σας καλούμε όλους να ενταχθείτε στο εθελοντικό κίνημα και την εθελοντική αιμοδοσία, είτε ως εθελοντές, είτε ως φίλοι της εθελοντικής αιμοδοσίας για να νιώσουμε όλοι ανθρωπιά ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ αγάπη για τους συμπολίτες μας.

Οι εθελόντριες αδελφές και η Διοίκηση του τοπικού τμήματος του Ε.Ε.Σ Λήμνου, τιμούμε και ευχαριστούμε τους εθελοντές Αιμοδότες του Νησιού μας, για την πολύτιμη προσφορά τους αλλά και όλους τους εθελοντές σε ολόκληρο το κόσμο γιατί χαρακτηρίζονται και υπηρετούν αξίες ιδανικά και αισθήματα, γιατί συμβολίζουν και εκφράζουν τις πανανθρώπινες αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης της φιλίας της φιλανθρωπίας προς τον συνάνθρωπο τους.

Με το σημερινό εορτασμό "της παγκόσμιας ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη", αναδεικνύεται η προσωπικότητα του συνειδητοποιημένου αιμοδότη ο οποίος θεωρεί καθήκον και τρόπο ζωής να δίνει αίμα εξασφαλίζοντας υγεία για τον ίδιο και προσφοράς ζωής για τον συνάνθρωπο του, κάτι που ένοιωσα και εγώ στα μεγάλα προβλήματα της υγείας μου.

Είναι αυτοί οι εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι με τον εθελοντισμό δίνουν την ίδια τους τη ζωή, γιατί έχουν αποβάλει τις φοβίες, τον ατομικισμό, την απομόνωση την απάθεια και την αδιαφορία για τον συνάνθρωπο τους. Είναι αυτοί οι οποίοι με το αίμα τους άρρωστοι συνάνθρωποι μας, είδαν το φως της ημέρας, είδαν τα βουνά και τη θάλασσα και αγκάλιασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Εθελοντές είναι γυναίκες και άνδρες οι οποίοι έχουν ανοίξει το θησαυροφυλάκιο της ψυχής τους και έχουν απλόχερα δώσει το περιεχόμενο της καρδιάς τους για τις πιο ζωτικές ανάγκες της παγκόσμιας κοινότητας οι οποίες περικλείονται μέσα στην αφηρημένη άλλα τόσο σημαντική για τη ζωή έννοια η οποία λέγεται ΥΓΕΙΑ.

Σε ολόκληρο τον κόσμο ο οποίος διαλύεται από φτώχεια κρίση και δυστυχία, η ξεχωριστή προσωπικότητα του εθελοντή αιμοδότη στέλνει το πιο δυνατό μήνυμα ζωής.

Είναι οι εθελοντές αιμοδότες αυτοί οι πολίτες οι οποίοι αποτελούν τα δομικά στοιχεία και τους πυλώνες εις τους οποίους στηρίζεται το μεγαλειώδες δημιούργημα της εθελοντικής αιμοδοσίας το οποίο είναι ένα έργο ζωής το οποίο χτίζεται μόνο από τον άνθρωπο και είναι μόνο για τον άνθρωπο.

Είναι οι εθελοντές αιμοδότες κοινωνικά καταξιωμένοι και συνειδητοποιημένοι συμπολίτες μας.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το