Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Νέα πτέρυγα για φιλοξενία ασθενών με εγκεφαλικό στη Μονάδα Φροντίδας και Φιλοξενίας «Βίλλα Άννα Μαρία»

banner roots

Νέα πτέρυγα για φιλοξενία ασθενών με εγκεφαλικό στη Μονάδα Φροντίδας και Φιλοξενίας «Βίλλα Άννα Μαρία»
17.05.2016 | 19:59

Νέα πτέρυγα για φιλοξενία ασθενών με εγκεφαλικό στη Μονάδα Φροντίδας και Φιλοξενίας «Βίλλα Άννα Μαρία»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Υγεία

Μια νέα συνεργασία εγκαινίασε το Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο «Παντελής Ι. Κυριάκης» με τη «Μονάδα Φροντίδας και Φιλοξενίας Βίλλα Άννα Μαρία» στη Βάρκιζα, που διαθέτει όλες τις απαραίτητες δομές για τη φιλοξενία ηλικιωμένων ατόμων, με έμφαση στις ανάγκες, τις συνήθειες και τις ιδιαιτερότητές τους. 

Η συνεργασία αυτή, πέραν της φυσικοθεραπευτικής φροντίδας όλων των φιλοξενουμένων στη Μονάδα, προβλέπει τη δημιουργία και ειδικής πτέρυγας, όπου η κύρια παρεχόμενη υπηρεσία θα είναι η ποιοτική φιλοξενία για ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό.  

Η νέα πτέρυγα θα προσφέρει ποιοτική διαβίωση και θα απασχολήσει εξειδικευμένο προσωπικό με εμπειρία στη φροντίδα και εξυπηρέτηση ατόμων με εγκεφαλικό, διαθέτοντας όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία που ίσως είναι δύσκολο να παρασχεθεί εκτός οργανωμένων δομών. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Μονάδα Φροντίδας και Φιλοξενίας θα εφαρμόζεται από το Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο το πρωτοποριακό ρομποτικό σύστημα ΗΟΗ (Hand Of Hope, ή «Χέρι της Ελπίδας», το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και απευθύνεται με σημαντικές προοπτικές ανάταξης της κινητικότητας, σε ασθενείς με δυσλειτουργίες ή παραλυτικά φαινόμενα των άνω άκρων.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το