Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Αστεροειδής θα περάσει την Παρασκευή μόλις λίγα χλμ. από τη Γη

banner roots

Αστεροειδής θα περάσει την Παρασκευή μόλις λίγα χλμ. από τη Γη
07.02.2018 | 13:40

Αστεροειδής θα περάσει την Παρασκευή μόλις λίγα χλμ. από τη Γη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Τεχνολογία

Συνεχίζονται και φαίνεται να αυξάνονται οι κοντινές διελεύσεις αστεροειδών από τον πλανήτη μας - μάλλον επειδή έχουμε πια αυξημένες τεχνικές δυνατότητες να βλέπουμε αυτό που ανέκαθεν συνέβαινε, αλλά εν αγνοία μας.

Ένας αστεροειδής διαμέτρου 15 έως 30 μέτρων, ο 2018 CC, ο οποίος είχε ανακαλυφθεί στις 4 Φεβρουαρίου φέτος από αστρονόμους στις ΗΠΑ με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Catalina Sky Survey (CSS) στην Αριζόνα, πέρασε την Τρίτη σε απόσταση 184.000 χιλιομέτρων από τη Γη.

Ακόμη πιο κοντά, σε απόσταση μόνο 64.000 χιλιομέτρων, δηλαδή λιγότερο από το ένα πέμπτο της απόστασης Γης-Σελήνης, θα περάσει την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου ένας δεύτερος αστεροειδής, ο 2018 CB, ο οποίος ανακαλύφθηκε από το ίδιο τηλεσκόπιο επίσης στις 4 Φεβρουαρίου και έχει διάμετρο 15 έως 40 μέτρων.

«Αν και ο 2018 CB είναι αρκετά μικρός, είναι μάλλον μεγαλύτερος από τον αστεροειδή που εισήλθε στην ατμόσφαιρα πάνω από το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας το 2013.

Αστεροειδείς αυτού του μεγέθους δεν πλησιάζουν συχνά τόσο κοντά στον πλανήτη μας, ίσως μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο» δήλωσε ο Πολ Τσόντας, διευθυντής του Κέντρου Μελετών για τα Κοντινά στη Γη Αντικείμενα του Εργαστηρίου Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το