Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>ΕΕ: Δωρεάν Wi-Fi σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μέχρι το 2020

banner roots

ΕΕ: Δωρεάν Wi-Fi σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μέχρι το 2020
17.09.2016 | 12:34

ΕΕ: Δωρεάν Wi-Fi σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μέχρι το 2020

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Τεχνολογία

Δωρεάν Wi-Fi σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις έχει στόχο να φέρει η Κομισιόν μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η ανακοίνωση έγινε από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε ομιλία του σχετικά με την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γιούνκερ επιθυμεί επίσης τουλάχιστον μία πόλη σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει διαθέσει ένα δίκτυο 5G ως το 2020.

Το σχέδιο για το Wifi4EU αναφέρει πως σκοπός είναι η παροχή Wi-Fi σε πάρκα, πλατείες, βιβλιοθήκες και δημόσια κτίρια. Η Κομισιόν σκοπεύει να δαπανήσει μέχρι 120 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού και οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να καλύψουν τα υπόλοιπα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής επεσήμανε ότι ψηφιακές τεχνολογίες πλέον έχουν διεισδύσει σε κάθε πτυχή της ζωής, οπότε όλοι θα έπρεπε να μπορούν να χρησιμοποιούν το Ίντερνετ. «Το να επωφελούνται όλοι από τη διασυνδεσιμότητα σημαίνει πως δεν θα έπρεπε να έχει σημασία πού ζεις ή πόσα κερδίζεις… οπότε προτείνουμε σήμερα να αποκτήσει κάθε ευρωπαϊκό χωριό και κάθε πόλη με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Ίντερνετ στα βασικά κέντρα δημόσιου βίου ως το 2020».

Άλλοι στόχοι της Κομισιόν μέχρι το 2025 είναι η ελάχιστη ταχύτητα download 100 Mbps για όλα τα ευρωπαϊκά σπίτια, ελάχιστη ταχύτητα download και upload 1GBps για όλα τα νοσοκομεία και τις δημόσιες υπηρεσίες που εξαρτώνται από ψηφιακές τεχνολογίες και απρόσκοπτη πρόσβαση 5G για όλους τους μεγάλους δρόμους και τους σιδηροδρόμους.

Υπέρ τάχθηκε και ο επίτροπος ψηφιακής οικονομίας, Γκίντερ Έτινγκερ, λέγοντας ότι η Ευρώπη φιλοδοξεί να ηγηθεί στην ανάπτυξη του 5G. «Είναι ώρα να πάμε σε μια gigabit κοινωνία και να εξασφαλίσουμε πως όλοι οι Ευρωπαίοι, στην εξοχή ή στις πόλεις, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές συνδέσεις Ίντερνετ».

 

Πηγές: naftemporiki.gr , techblog.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το