Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Τηλεόραση-«παζλ» ενόψει

banner roots

Τηλεόραση-«παζλ» ενόψει
07.10.2014 | 18:12

Τηλεόραση-«παζλ» ενόψει

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Τεχνολογία

Καλιφόρνια 

Το όραμά της για την τηλεόραση-«παζλ», με δυνατότητα αυξομείωσης του μεγέθους της, φαίνεται πως αναπτύσσει η Google. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αμερικανικός κολοσσός εργάζεται πυρετωδώς για τον σχεδιασμό οθονών που θα συνδέονται μεταξύ τους δημιουργώντας έναν τεράστιο δέκτη, ενώ όταν το απαιτούν οι συνθήκες αυτός θα αποδομείται με την ίδια ευκολία. 
 
Η ιδέα πίσω από την… επεκτάσιμη τηλεόραση βασίζεται σε δέκτες χωρίς πλαίσιο – με σχεδιασμό παρόμοιο με εκείνο των smartphones και των ταμπλετών - ώστε να μπορούν να «κουμπώνουν» μεταξύ τους μεγαλώνοντας έτσι την επιφάνεια του προβαλλόμενου τηλεοπτικού προγράμματος.
 
Το φουτουριστικό σχέδιο έχει αναλάβει το εργαστήριο X της Google, γνωστό για το δημοφιλές αυτοκινούμενο όχημα (self-driving car) της εταιρείας. Φημολογείται ότι η νέα γενιά οθονών θα είναι σε θέση να συνδυάζεται με διάφορους τρόπους, δημιουργώντας διαφορετικούς σχηματισμούς και επιτρέποντας π.χ. την παρακολούθηση ταινιών πότε σε υπερευρεία τηλεόραση και πότε σε τηλεόραση… χειρός!
 
Συσκευές «κομμένες και ραμμένες» στα μέτρα μας
 
Ο αμερικανικός κολοσσός φαίνεται να υποστηρίζει πως το μέλλον των συσκευών θα βρίσκεται κυριολεκτικά στα χέρια των χρηστών οι οποίοι και θα καθορίζουν το τελικό τους μέγεθος ή ακόμα και τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές τους.
 
project ara blog post official
 
Άλλωστε το πολυαναμενόμενο πρότζεκτ συναρμολογούμενων κινητών Ara, κατά το οποίο τα διάφορα εξαρτήματα θα συνδυάζονται μεταξύ τους σαν hi-tech τουβλάκια Lego ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε χρήστη, αναμένεται να αποδώσει τους πρώτους (low-budget) καρπούς τον Ιανουάριο του 2015.
 
Πηγή: tovima.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel