Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο καθηγητής Π. Πετράκης στον FM 100: Το τέλος της κρίσης θα μας βρει με τις παθογένειες που τη δημιούργησαν (mp3)

banner roots

Ο καθηγητής Π. Πετράκης στον FM 100: Το τέλος της κρίσης θα μας βρει με τις παθογένειες που τη δημιούργησαν (mp3)
06.05.2017 | 16:31

Ο καθηγητής Π. Πετράκης στον FM 100: Το τέλος της κρίσης θα μας βρει με τις παθογένειες που τη δημιούργησαν (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Τα νέα μέτρα που φέρνει στους Έλληνες η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, σχολίασε στον FM 100 ο καθηγητής οικονομικών, Παναγιώτης Πετράκης.

Ο κ. Πετράκης, μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου «Θέμα και Ανάθεμα», ξεκαθάρισε πως τα μέτρα του 4ου μνημονίου δεν αποτελούν τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, και πως το πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίο επαίρεται η κυβέρνηση λειτουργεί απολύτως υφεσιακά.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρισκόμαστε λίγο πριν την έξοδο από τη μεγάλη κρίση, όπως τη χαρακτήρισε, και προχώρησε σε μια εκτίμηση σχετικά με το πότε ο Έλληνας πολίτης θα νιώσει τη διαφορά στην καθημερινότητά του.

Ο καθηγητής υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η έξοδος από την κρίση θα βρει τη χώρα να κουβαλάει ακόμη τις παθογένειες που την προκάλεσαν.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα που κατέγραψε η ελληνική οικονομία, δεν απέκλεισε το γεγονός η κυβέρνηση τελικά να παραχωρήσει ένα μέρος του στους Έλληνες, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτό.

Ακούστε όσα είπε για το θέμα ο Παναγιώτης Πετράκης στον FM 100.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το