Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Αθ. Δρούγος στον FM 100 για την όξυνση των σχέσεων Ολλανδίας – Τουρκίας (mp3)
Ο Αθ. Δρούγος στον FM 100 για την όξυνση των σχέσεων Ολλανδίας – Τουρκίας (mp3)
14.03.2017 | 20:01

Ο Αθ. Δρούγος στον FM 100 για την όξυνση των σχέσεων Ολλανδίας – Τουρκίας (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι σχέσεις Τουρκίας - Ολλανδίας, μετά την απόφαση της δεύτερης να απαγορέψει σε Τούρκους πολιτικούς να παρίστανται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις των τουρκικών κοινοτήτων.

Όπως εξήγησε ο Διεθνολόγος και Στρατιωτικός - Διπλωματικός αναλυτής, Αθανάσιος Δρούγος, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, πρόκειται για μια κόντρα της ΕΕ με την Τουρκία που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την Άγκυρα να κλιμακώνει την ένταση ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα δώσει υπερεξουσίες στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, ο Διεθνολόγος έκρινε ότι η απόφαση αυτή της Ολλανδίας να απαγορέψει την πραγματοποίηση τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων στη χώρα, θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των επερχόμενων ολλανδικών εκλογών.

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι σχέσεις Τουρκίας - Ευρώπης έχουν υποστεί βαρύτατο πλήγμα, ενώ μετά τα πρόσφατα γεγονότα και τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις, χαρακτήρισε πολύ δύσκολο να ανοίξει εκ νέου το κεφάλαιο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο κ. Δρούγος για το θέμα.

 

 

 

gunaika banner new

youtube channel

Ποια η άποψη σας για τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα περί των 600 δις;

Τον πιστεύω, ισχύουν οι ισχυρισμοί του(4.2%)
Δεν τον πιστεύω, είναι όλα ψέματα(95.8%)
Δεν τον γνωρίζω(0%)
Συνολικές ψήφοι: 24
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Φεβρουαρίου 10, 2017