Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Καλά νέα: Το Χόλιγουντ πάει Σύρο! (mp3)
Καλά νέα: Το Χόλιγουντ πάει Σύρο! (mp3)
01.12.2016 | 18:35

Καλά νέα: Το Χόλιγουντ πάει Σύρο! (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Ως «μάννα εξ ουρανού» χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, την επενδυτική πρωτοβουλία ανθρώπων του Χόλιγουντ για κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων παραγωγής ταινιών στο νησί της Σύρου.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Λεονταρίτης, έχει κατατεθεί μια πλήρως τεκμηριωμένη έγγραφη πρόταση-μελέτη για την παραγωγή δύο κινηματογραφικών ταινιών εντός του 2017 στη Σύρο. Η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου θα συμβάλει καταλυτικά στην παγκόσμια προβολή τόσο του ίδιου του νησιού, όσο και του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και της Ελλάδας, με παγκόσμια οφέλη για τη χώρα και τον ελληνικό τουρισμό.

Προϋπόθεση για να «προχωρήσει» η ιδέα, είναι η «εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας που αφορά στην παραγωγή τηλεοπτικών ταινιών και ταινιών θεάματος με την ευρωπαϊκή νομοθεσία», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ύστερα από συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η δεύτερη διαβεβαίωσε πως θα κατατεθεί σύντομα στη βουλή το σχετικό νομοσχέδιο, που θα ανοίξει τον δρόμο σε μια επένδυση «που δεν θα στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό κράτος», τόνισε ο ίδιος.

Ακούστε παρακάτω πώς προέκυψε η ιδέα και ποιος συνέβαλε καθοριστικά στο… ειδύλλιο που γεννήθηκε ανάμεσα στη Σύρο και το Χόλιγουντ!

 

 

 

gunaika banner new

youtube channel

Κατά τη γνώμη σας, είναι δικαιολογημένη η έντονη αντίδραση των πολιτών της Λήμνου και των άλλων νησιών για την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση;

Δικαιολογημένη(24.6%)
Απόλυτα δικαιολογημένη(50.8%)
Αδικαιολόγητη(9.8%)
Απόλυτα αδικαιολόγητη(9.8%)
Μου ειναι αδιάφορο(4.9%)
Συνολικές ψήφοι: 61
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Ιανουαρίου 8, 2017