Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Πρόεδρος του ΚΕ.Π.ΚΑ στον FM 100: Τι να προσέξουν οι γονείς στην αγορά των σχολικών ειδών (mp3)

banner roots

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.Π.ΚΑ στον FM 100: Τι να προσέξουν οι γονείς στην αγορά των σχολικών ειδών (mp3)
08.09.2016 | 20:19

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.Π.ΚΑ στον FM 100: Τι να προσέξουν οι γονείς στην αγορά των σχολικών ειδών (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Λίγες μέρες πριν το ακουστεί το πρώτο κουδούνι και οι γονείς έχουν ξεκινήσει να προμηθεύονται τα σχολικά είδη με πυρετώδεις ρυθμούς.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, Νικόλαος Τσεμπερλίδης, μιλώντας σήμερα στη Δέσποινα Βασιλειάδου, ανέφερε ότι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ΚΕ.Π.ΚΑ, διαμορφώνεται μεγάλο εύρος τιμών στα σχολικά είδη, με «τρομακτικές», όπως τις χαρακτήρισε, αποκλίσεις.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μια πλήρης τσάντα, μαζί με τα σχολικά είδη, κυμαίνεται από 17 έως 420€, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι στην αγορά πωλείται τσάντα δημοτικού στην τιμή των 220€!

Ο κ. Τσεμπερλίδης συμβουλεύει τους γονείς, πριν επιδοθούν στην αγορά των σχολικών, να αναλογιστούν ότι πρόκειται για εργαλεία υποβοήθησης της μάθησης και όχι για εργαλεία επίδειξης της διαφορετικότητας στο σχολείο, ενώ τους κάλεσε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στο θέμα της ασφάλειας των σχολικών ειδών, κυρίως όταν αυτά απευθύνονται σε πολύ μικρά παιδιά. Τέλος, τονίζει την ανάγκη πραγματοποίησης έρευνας αγοράς, προκειμένου οι γονείς να πετύχουν τις καλύτερες τιμές.

Δείτε εδώ την έρευνα του ΚΕ.Π.ΚΑ.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το