Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Β. Κεγκέρογλου στον Fm 100: «Εγκληματική η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά» (mp3)

banner roots

Β. Κεγκέρογλου στον Fm 100: «Εγκληματική η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά» (mp3)
27.05.2016 | 20:14

Β. Κεγκέρογλου στον Fm 100: «Εγκληματική η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

«Τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και ο κατήφορος στον οποίο βρίσκεται η χώρα, μετά από μια περίοδο σταθεροποίησης που πετύχαμε το 2014, πρέπει να πάρει τέλος», είπε ο Γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας σήμερα στον Fm 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου «Θέμα και Ανάθεμα».

Ο βουλευτής χαρακτήρισε εγκληματική και αντισυνταγματική την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, τονίζοντας πως το μέτρο αυτό θα λειτουργήσει αντιαναπτυξιακά για τα νησιά, ενώ επεσήμανε ότι μέχρι πρότινος, παρά τις πιέσεις των δανειστών, καμιά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν προχώρησε στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ.

Αναφερόμενος στα πλαστά πτυχία δημοσίων υπαλλήλων που προτίθεται να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση, ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε πως πρόκειται για 5.500 παράτυπα πτυχία και όχι για 2.500, όπως λέγεται. Ο βουλευτής είπε χαρακτηριστικά: «Το μήνυμα που περνούν οι κυβερνώντες στην κοινωνία είναι ότι ψηφίζουμε αντισυνταγματικούς νόμους και επιβραβεύουμε αυτούς που μπορεί να μην έχουν καν περάσει έξω από ένα σχολείο, προκειμένου να παίρνουν μηνιάτικο».

Ερωτηθείς για την πιθανή κατάργηση των κοινωνικών δομών, ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι δεν μπορούν να καταργηθούν, καθώς έχουν κατοχυρωθεί με την εθνική στρατηγική κοινωνικής ένταξης που κατατέθηκε και πήρε την έγκριση της ΕΕ. «Θα λειτουργήσουν, αλλά σημασία έχει να λειτουργήσουν σύμφωνα με τις ανάγκες και την προγραμματική σύμβαση που έχουμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικά. Ωστόσο, θα ταλαιπωρηθούν και οι εργαζόμενοι και οι Δήμοι, μέχρι να συμβεί αυτό», είπε ο βουλευτής.

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε, τέλος, στην εξαίρεση νησιών από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική ηγεσία δεν γνωρίζει τι σημαίνει ρήτρα νησιωτικότητας, αλλά και ιδιαίτερη μέριμνα για τα νησιά.

Ακούστε στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα όλα όσα είπε oΒασίλης Κεγκέρογλου στον Fm 100.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel