Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Α. Συρίγος στον Fm 100 για το τρομοκρατικό χτύπημα στην «καρδιά» του Βελγίου (mp3)

banner roots

Ο Α. Συρίγος στον Fm 100 για το τρομοκρατικό χτύπημα στην «καρδιά» του Βελγίου (mp3)
22.03.2016 | 20:14

Ο Α. Συρίγος στον Fm 100 για το τρομοκρατικό χτύπημα στην «καρδιά» του Βελγίου (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Για σοβαρό πρόβλημα της Ευρώπης, σε ό,τι αφορά στην ένταξη μουσουλμανικών ομάδων σε ευρωπαϊκές κοινωνίες, έκανε λόγο ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον Fm 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου «Θέμα και Ανάθεμα», λίγες ώρες μετά το νέο διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, που συγκλόνισε την γηραιά ήπειρο.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, υπάρχουν ομάδες που δεν μπορούν να ενταχθούν στην Ευρώπη, γεγονός που εγείρει το ερώτημα κατά πόσον το Ισλάμ μπορεί να θεωρηθεί συμβατό με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. «Θεωρώ ότι είναι η λιγότερο συμβατή από τις θρησκείες που υπάρχουν», ανέφερε ο κ. Συρίγος, εκφράζοντας την άποψη ότι ακραίες ομάδες υπάρχουν σε κάθε θρησκεία, οι οποίες, όμως, δεν σκορπούν τον θάνατο.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι η επόμενη μέρα θα φέρει λήψη πολλών περισσότερων μέτρων ασφαλείας στην Ευρώπη, θα υπάρξει μεγαλύτερη παρακολούθηση υπόπτων, ενώ σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες και μετανάστες θα πραγματοποιηθούν καλύτερες καταγραφές. «Έχουμε μπροστά μας ένα τιτάνιο έργο με το θέμα των προσφύγων, μη υλοποιήσιμο κατά τη γνώμη μου, το οποίο θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα ανατολικά νησιά του Αιγαίου και πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό», τόνισε ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Συρίγος εξέφρασε την έντονη αμφιβολία του για την αποτελεσματικότητας της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους εκτιμά ότι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει, τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ακούστε παρακάτω όλα όσα είπε ο κ. Συρίγος στον Fm 100 για το μείζον θέμα που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το