Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Αθανάσιος Δρούγος ζωντανά στον Fm 100 για τον κίνδυνο του ISIS (mp3)

the roots web banners 06

Ο Αθανάσιος Δρούγος ζωντανά στον Fm 100 για τον κίνδυνο του ISIS (mp3)
16.11.2015 | 20:15

Ο Αθανάσιος Δρούγος ζωντανά στον Fm 100 για τον κίνδυνο του ISIS (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Δύο 24ωρα έχουν περάσει από το τρομοκρατικό χτύπημα που συντάραξε τη Γαλλία και στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 130 ανθρώπους.

Για την εφιαλτική νύχτα της 13ης Νοεμβρίου και το μέλλον της Ευρώπης μίλησε σήμερα στην εκπομπή του Fm 100 «Θέμα και Ανάθεμα», ο Διεθνολόγος - Στρατιωτικός και Διπλωματικός αναλυτής, Αθανάσιος Δρούγος, ο οποίος χαρακτήρισε τα γεγονότα ως έναν «ασύμμετρο πόλεμο». «Πρόκειται για ένα μη συμβατικό, ασύμμετρο, υβριδικό πόλεμο, στον οποίο πρέπει να υπολογιστούν πολλές παράμετροι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δρούγος επεσήμανε το γεγονός ότι το τρομοκρατικό χτύπημα πραγματοποιήθηκε σε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ εξηγώντας πως «το ΝΑΤΟ στηρίζεται στη συνθήκη του 1949 που αναφέρει ότι σε περίπτωση επίθεσης σε κράτος-μέλος του, πρέπει να αντιδράσει».

Σχετικά με την άποψη που αρθρώνεται από πολλούς ότι αποτελεί κίνδυνο για την Ελλάδα η εισροή μεταναστών και προσφύγων, ο Διεθνολόγος σχολίασε: «Δεν είναι όλοι οι πρόσφυγες τρομοκράτες. Είναι πονεμένοι άνθρωποι. Η Ελλάδα ως πολιτισμένη χώρα δεν μπορεί να σκοτώνει τον καθένα», ενώ εξήγησε πως η Ελλάδα είναι στους πιθανούς στόχους, αλλά όχι ανάμεσα στους πρώτους.

Τέλος, ο κ. Δρούγος αναφέρθηκε στην πολυπλοκότητα του ζητήματος, εξηγώντας πως το ISISδιαθέτει διασυνδέσεις σε πολλές χώρες του κόσμου και δρα στοχοποιημένα, γεγονός που δυσχεραίνει τη διαδικασία αντιμετώπισής του.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Δρούγου στον Fm 100

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το