Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>93 εκδηλώσεις σε 115 αρχαιολογικούς χώρους για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

banner roots

93 εκδηλώσεις σε 115 αρχαιολογικούς χώρους για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο
30.07.2017 | 11:01

93 εκδηλώσεις σε 115 αρχαιολογικούς χώρους για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Πολιτισμός

Στις 7 Αυγούστου θα απολαύσουμε την μεγαλύτερη καλοκαιρινή πανσέληνο με 93 εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε 115 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Επιπλέον, 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοικτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» στις εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν από μουσική, χορό, θέατρο και εικαστικές εκθέσεις ως προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης, ξεναγήσεις και πολλές ακόμα δράσεις.

Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό θεσμό, που υλοποιούν οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, με τη συνδρομή του προσωπικού των χώρων που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κατά τόπους φορείς.

Πέρσι, 63.795 άνθρωποι συμμετείχαν στις 82 εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία ή επισκέφτηκαν τους 34 χώρους που απλώς παρέμειναν ανοικτοί στο κοινό.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 7 Αυγούστου, αλλά θα υπάρξουν κι άλλες γύρω από αυτή την ημερομηνία. 

Όσον αφορά στην Αθήνα και στην Αττική, εκείνη τη βραδιά η Ακρόπολη θα παραμείνει ανοικτή ως τις 8 το βράδυ και το Σούνιο ως τα μεσάνυχτα.

Μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, με τη φιλαρμονική του Γενικού Επιτελείου Στρατού (20.00-22.00), αλλά και στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά («Μελωδίες στην Πανσέληνο» με τη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου και The Underground Youth Orchestra, στις 21.00).

Στη Θεσσαλονίκη πέρσι τη βραδιά της αυγουστιάτικης πανσελήνου η προσέλευση έφτασε περίπου τα 5.000 άτομα. 

Φέτος, θα δοθεί βήμα στους μουσικούς του δρόμου και η συναυλία θα γίνει στον κεντρικό αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με ώρα έναρξης 21.30

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την πανσέληνο σε όλη την Ελλάδα ΕΔΩ. 

panselinos2017.doc

Πηγή:  iefimerida,gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel