Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για τον «Καζαντζάκη» στη Νότια Γαλλία | Οι πρώτες εικόνες

banner roots

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για τον «Καζαντζάκη» στη Νότια Γαλλία | Οι πρώτες εικόνες
22.01.2017 | 11:03

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για τον «Καζαντζάκη» στη Νότια Γαλλία | Οι πρώτες εικόνες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Πολιτισμός

Ο Γιάννης Σμαραγδής μετά τις ταινίες «Καβάφης», «ΕL GRECO» και Ο Θεός αγαπάει το χαβιαρι» βρίσκεται σε γυρίσματα για τη νέα του ταινία «Νίκος Καζαντζάκης».

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν από την Κρήτη και ήδη ολοκληρώθηκαν και αυτά στη Νότια Γαλλία. 

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται πάνω στην πνευματική αυτοβιογραφία του μεγάλου Έλληνα και ταυτόχρονα οικουμενικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο».

Μια πολυκύμαντη αναζήτηση του συγγραφέα, μέσα από όνειρα και ταξίδια σε τόπους που αγάπησε, διεκδικώντας βιωματικά να κατανοήσει τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα του, στην «Κρητική Ματιά» η οποία τον οδήγησε στην κατάργηση του φόβου του θανάτου και στην κατάκτηση μιας ανώτερης ελευθερίας.

Ο σπουδαίος συγγραφέας της Κρήτης με την σύζυγό του Ελένη, έζησε, όπως είναι γνωστό τα τελευταία δέκα έτη της ζωής του στην Νότια Γαλλία, και συγκεκριμένα στην Antibes.

Τα γυρίσματα της ταινίας στην Νότια Γαλλία ολοκληρώθηκαν με την συνδρομή του Γάλλου συμπαραγωγού της ταινίας Vincent Michaud. 
Ο Γάλλος συμπαραγωγός και οι συνεργάτες του λάτρεψαν το σενάριο και είναι περιχαρής που συμμετείχε στην δημιουργία της εν λόγω ταινίας.

Με τα γυρίσματα στη Νότια Γαλλία ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας και σύντομα το φιλμ θα περάσει στη φάση της μεταπαραγωγής (post production), ώστε η ταινία να είναι έτοιμη μέσα στο έτος.

Άλλωστε το 2017 έχει ανακηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως έτος Νίκος Καζαντζάκης και θα συμβάλλει καθοριστικά στις τιμητικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τόσο του Υπουργείου Πολιτισμού όσο και του Υπουργείου Εξωτερικών στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της πολιτιστικής διπλωματίας της χώρας.

Στην Νότια Γαλλία μετέβησαν οι πρωταγωνιστές της ταινίας, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η Μαρίνα Καλογήρου, καθώς και βασικά μέλη του ελληνικού συνεργείου όπως ο Steadicam operator Μιχάλης Τσιμπερόπουλος, η μακιγιέζ Αργυρώ Κουρουπού, η διευθύντρια παραγωγής Τζένη Πανουτσοπούλου, η παραγωγός της ταινίας Ελένη Σμαραγδή και ασφαλώς ο σκηνοθέτης. 
Το ντεμπούτο του ως διευθυντής φωτογραφίας έκανε για τα γυρίσματα της ταινίας στην Νότια Γαλλία ο Αλέξανδρος Σμαραγδής.

Η ταινία στην Ελλάδα θα διανεμηθεί στις αίθουσες από την Audiovisual που είχε και την διανομή της ταινίας μας El Greco το 2007 με το αξεπέραστο ρεκόρ των 1.200.000 εισιτηρίων.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel