Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Χρήστος Μπουλώτης: "Παιδιά που έπληξαν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους δύσκολα επιστρέφουν εκεί"

banner roots

Χρήστος Μπουλώτης: "Παιδιά που έπληξαν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους δύσκολα επιστρέφουν εκεί"
30.11.2014 | 10:30

Χρήστος Μπουλώτης: "Παιδιά που έπληξαν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους δύσκολα επιστρέφουν εκεί"

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Πολιτισμός

Ένα παιδικό βιβλίο, ένας Αμερικανός και ένας Έλληνας συγγραφέας, τα μουσεία στη ζωή των παιδιών, η αρχιτεκτονική στις πόλεις, έτσι όπως την αντιλαμβάνονται κυρίως οι μικροί τους κάτοικοι.

Στο φόντο η πόλη των ουρανοξυστών Νέα Υόρκης και ένας εκδοτικός οίκος, η Μέλισσα, που αποτύπωσε στο χαρτί-για τη χώρα μας- το πανέξυπνο παραμύθι του Φρανκ Βίβα: «Ο μικρός Φρανκ Αρχιτέκτονας».Ο «δικός μας» Χρήστος Μπουλώτης, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και πολλάκις βραβευμένος, έχει μεταφράσει τον μικρό Φρανκ για λογαριασμό των εκδόσεων Μέλισσα.

«Με τον Φρανκ Βίβα μας συνδέει η αγάπη μας για το παιδικό βιβλίο. Ο Φρανκ Βίβα είναι ομολογουμένως ένας χαρισματικός δημιουργός. Και βέβαια ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις για το παιδικό βιβλίο. Περισσότερο και από τον ίδιο συνομίλησα όμως με το βιβλίο του» λέει χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.«Όπως και να το κάνουμε, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι είναι τα ιδεώδη "σκηνικά" για να μυηθούν τα παιδιά στην ιστορία του πολιτισμού και όχι μόνο.

Τα σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα από μόνα τους δεν αρκούν εάν δεν στήνονται από εμπνευσμένους παιδαγωγούς και εκτελούνται από εκπαιδευτικούς που βάζουν ψηλά τον πήχη.O βομβαρδισμός των παιδιών με ακατάσχετες γνώσεις, ημερομηνίες, ονόματα, κατά κανόνα φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο.

Η γνώση για να είναι γοητευτική πρέπει να δίνεται στα παιδιά σταδιακά, ανάλογα με την ηλικία τους και την προσληπτική τους ικανότητα. Παιδιά που έπληξαν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους δύσκολα επανέρχονται εκεί στην ώριμη ηλικία», σημειώνει.

 

Πηγή: Real.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel