Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πρόσκληση του Συλλόγου Φίλων Παιδικού Παιχνιδιού & Βιβλίου Λήμνου στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του

banner roots

Πρόσκληση του Συλλόγου Φίλων Παιδικού Παιχνιδιού & Βιβλίου Λήμνου στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του
18.08.2022 | 00:12

Πρόσκληση του Συλλόγου Φίλων Παιδικού Παιχνιδιού & Βιβλίου Λήμνου στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Σύλλογος "Φίλοι Παιδικού Παιχνιδιού & Βιβλίου Λήμνου" προσκαλεί τους κατοίκους κι επισκέπτες της Λήμνου στις εκδηλώσεις του, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Αυγούστου.

Ειδικότερα, η πρόσκληση, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κώστας Κατσιγιαννόπουλος, αναφέρει:

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 και ώρα 20.30,, στον αύλειο χώρο της Προϊστορικής Μύρινας, παρουσίαση του βιβλίου του Λημνιού αρχαιολόγου - καθηγητή πανεπιστημίου Δημήτρη Πλάντζου «Χρονικό της ΛΗΜΝΟΥ». Θα μιλήσουν για το βιβλίο και το συγγραφέα οι Όλγα Ματζάρη, Carlo De Domenico και Ricardo Di Cesare. Θα προλογίσει ο Κώστας Κατσιγιαννοπουλος. Θα διαβάσει κείμενα η Τίνα Μπολώτη. Η ιστορία της Λήμνου από τη μυθολογία μέχρι σήμερα παρουσιάζεται από το μέλος του Συλλόγου μας Δημήτρη Πλάντζο με γλαφυρό λόγο και επιστημονική επάρκεια σε ένα εξαιρετικό πόνημα, το οποίο εγγράφει αξιόλογη υποθήκη στη Λημνιακή βιβλιογραφία, και όχι μόνο.

Το επόμενο βράδυ, Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, 20.30 στον αύλειο χώρο της Προϊστορικής Μύρινας, η κεντρική μας εκδήλωση για φέτος. "Ήφαιστος, Της Φωτιάς και της Τέχνης". Μια διεπιστημονική προσέγγιση του αρχαίου θεού, που είχε το εργαστήριο του στη Λήμνο, από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, Ο αρχαιολόγος Alberto Benvenuti, ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλος Τριανταφυλλιδης, ο μηχανολόγος - καθηγητής του Πολυτεχνείου Νίκος Χρονης, ο συγγραφέας - δημοσιογράφος Γιώργος Λεκάκης και ο ψυχιατρος - ψυχοθεραπευτής Κώστας Κατσιγιαννοπουλος, θα παρουσιάσουν πτυχές του Ηφαίστου από την οπτική της επιστημονικής ιδιότητας του καθενός. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ένα εξαιρετικο,πολιτιστικό δρώμενο, όπου ο καταξιωμένος ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός, πρώτη φορά στη Λήμνο, θα παρουσιάσει σε θεατρικό αναλόγιο τον Επινενοημένο Μονόλογο του Ηφαίστου, του φιλόλογου Θοδωρή Παζαρλόγλου με τη μουσική συνοδεία του Στέφανου Πουριανού. Μια βραδιά, για μικρότερους και μεγαλύτερους, οφειλόμενη στον αρχαίο θεό που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον συνέδεσε το όνομα του με τη Λήμνο.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά και νομίζουμε ότι θα είναι πολλαπλά εποικοδομητική.

Καλή αντάμωση!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel