Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε χθες το θερμόμετρο σε Λήμνο, Δυτική Μακεδονία και Θράκη

banner roots

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε χθες το θερμόμετρο σε Λήμνο, Δυτική Μακεδονία και Θράκη
05.12.2019 | 18:36

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε χθες το θερμόμετρο σε Λήμνο, Δυτική Μακεδονία και Θράκη

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Τις πρώτες ημέρες του χειμώνα βίωσε η χώρα την Τετάρτη, καθώς σε πολλές περιοχές και ιδιαίτερα στα βόρεια, το χιόνι έπεσε πυκνό και το έστρωσε ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη, με χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους. Στην Αττική αναμένεται ασταθής καιρός, με βροχές κατά περιόδους, δυνατούς ανέμους και μέγιστη θερμοκρασία στους 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται επίσης καιρός, με μέγιστη θερμοκρασία στους εννέα βαθμούς Κελσίου.

«Βουτιά» 13 βαθμών η θερμοκρασία την Τετάρτη

Στους 13 βαθμούς Κελσίου έφτασε η πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας την Τετάρτη 4/12 σε σχέση με την Τρίτη 3/12. Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στον χάρτη που ακολουθεί, η μεγαλύτερη πτώση στη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Δυτική Μακεδονία, στη Θράκη και στη Λήμνο. Αντίθετα, σε αρκετές περιοχές της δυτικής χώρας, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη καταγράφηκε μικρή άνοδος της μέγιστης θερμοκρασίας.

map_temp

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένουμε στα δυτικά αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές σε όλη τη χώρα, όμως στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους
παγετός.

Βροχές στα δυτικά και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά και από το απόγευμα στην Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες με την ίδια ένταση στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

 

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel