Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Ερυθρός Σταυρός Λήμνου έκοψε τη βασιλόπιτα

the roots web banners 06

Ο Ερυθρός Σταυρός Λήμνου έκοψε τη βασιλόπιτα
22.01.2018 | 16:57

Ο Ερυθρός Σταυρός Λήμνου έκοψε τη βασιλόπιτα

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας Τσάς Μύρινας έκοψε τη βασιλόπιτα το Σάββατο 20 Ιανουαρίου το Περιφερειακό Τμήμα Λήμνου του Ερυθρού Σταυρού.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Τμήμα αναφέρεται:

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 20-01-2018 το Περιφερειακό Τμήμα Λήμνου του ΕΕΣ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Τσάς Μύρινας, που ευγενικά παραχώρησε η εκκλησιαστική επιτροπή.

Η προσέλευση και συμμετοχή των μελών, φίλων και συμπολιτών μας, που συμπαραστέκονται και ενισχύουν τις δράσεις μας, στην εκδήλωση ήταν πολλή μεγάλη με ενεργή και δραστήρια παρουσία στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αιδεσιμότατος π. Σταύρος Λάδης, που ευλόγησε και την κοπή της πίτας, ως εκπρόσωπος του, Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λήμνου κ.κ. Ιερόθεου που δεν μπόρεσε να παραστεί, ο Στρατιωτικός Διοικητής της 88 ΣΔΙ, κ. Γρηγόριος Ρουμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Μοσχάκης, ο πρόεδρος του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Νικόλαος Μαρινάκης, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γεν.Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Λήμνου, κ. Θεόδωρος Μονοκρούσος, η Διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, κ. Δώρα Παπαλιά, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, κ. Ευτέρπη Καζώλη, και πολλοί συνεργάτες και φίλοι, γιατροί, επιχειρηματίες, και έγκριτα μέλη της τοπικής κοινωνίας, του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του ΕΕΣ.

Κατά τον σύντομο απολογισμό που έκανε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου, κ. Θεόδωρος Μπαβέας, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τις Εθελόντριες και Εθελοντές, την ψυχή του Τμήματος, τους επιχειρηματίες και απλούς πολίτες που μας βοήθησαν και μας βοηθούν στο έργο μας, ανέφερε ότι:

Κατά το περασμένο έτος 2017, από τις κοινωνικές δομές του Περιφερειακού Τμήματος, χορηγήθηκαν σε συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη,  περίπου 500 δέματα τροφίμων, 300 δέματα ένδυσης, υπόδησης και κλινοσκεπασμάτων και εκτελέστηκαν 250 συνταγές φαρμάκων.

Ακόμη ανέφερε την ενεργή συμμετοχή, παρουσία και βοήθεια των εθελοντριών μας στα Αγροτικά Ιατρεία του Νησιού, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Λήμνου, τις επισκέψεις για συμπαράσταση και βοήθεια σε κοινωνικά ιδρύματα του νησιού, όπως Νοσοκομείο, Γηροκομείο, Ειδικά σχολεία, Κέντρο Εξωτερικής Φροντίδας Ηλικιωμένων, Κέντρο αιμοδοσίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Αιμοδοτών, αλλά και μεμονωμένες επισκέψεις σε άτομα μεγάλης ηλικίας που ζουν μοναχικά.

Ειδική αναφορά έκανε στους φίλους και μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου, λέγοντας ότι χωρίς την δική τους ενεργή συμμετοχή και παροχές δεν θα είχαμε δυνατότητα και λόγο ύπαρξης αφού με την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, υλοποιούμε δικές τους επιθυμίες για κοινωνικό έργο και αλληλεγγύη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε κλίμα και διάθεση Ανθρωπιστικής συμπαράστασης, αλληλεγγύης, βοήθειας και προσφοράς προς τον έχοντα ανάγκη συνάνθρωπό μας, η δε τυχερή του νομίσματος της πίτας, έλαβε ωραίο εικόνισμα, αγιογραφία ως δώρο.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel