Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πέτρος Κεχαγιάς στον FM 100: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τη νευρική ανορεξία (mp3)

the roots web banners 06

Πέτρος Κεχαγιάς στον FM 100: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τη νευρική ανορεξία (mp3)
05.12.2017 | 18:37

Πέτρος Κεχαγιάς στον FM 100: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τη νευρική ανορεξία (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Σε μια εποχή που η εικόνα διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στις προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις, τα περιστατικά ασθενών που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, όπως η νευρική ανορεξία, ολοένα και αυξάνονται.

Το περασμένο καλοκαίρι ο MSc Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπευτής, Πέτρος Κεχαγιάς και η MSc Διατροφολόγος/Διαιτολόγος, Ειρήνη Βότση, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ενημερώσουν τους κατοίκους της Λήμνου για το θέμα, διοργανώνοντας ένα σχετικό βιωματικό σεμινάριο για τους παράγοντες που επηρεάζουν την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας, το οποίο και θα επαναληφθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

Με αφορμή την εν λόγω εκδήλωση, ο Πέτρος Κεχαγιάς φιλοξενήθηκε στο στούντιο του FM 100 και μιλώντας στη Δέσποινα Βασιλειάδου, μετέφερε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την ασθένεια της νευρικής ανορεξίας.

Πώς επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας; Τι συμπτώματα έχει η νευρική ανορεξία και τι πρέπει να κάνει η οικογένεια, εάν έχει στο περιβάλλον της άτομο που πάσχει από τη συγκεκριμένη διατροφική διαταραχή;

Υπάρχουν στη Λήμνο τέτοια περιστατικά;

Ο Πέτρος Κεχαγιάς δίνει τις απαντήσεις στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.

* Οι θέσεις για το βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Γνωρίζω και αγκαλιάζω το σώμα μου: Μία ματιά στους ψυχολογικούς και διατροφικούς παράγοντες που επηρεάζουν την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου (στις 17:30), στον Πολυχώρο «Αποθήκη» στη Μύρινα, έχουν καλυφθεί. Ωστόσο, όποιος επιθυμεί να παρευρεθεί, μπορεί να καλέσει τον κ. Κεχαγιά στο τηλέφωνο 697.34.24.100.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το