Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Απόφαση της Δ/νσης Δασών για την καυσοξύλευση σε Λέσβο και Λήμνο

banner roots

Απόφαση της Δ/νσης Δασών για την καυσοξύλευση σε Λέσβο και Λήμνο
17.11.2017 | 21:43

Απόφαση της Δ/νσης Δασών για την καυσοξύλευση σε Λέσβο και Λήμνο

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η Δ/νση Δασών Λέσβου με απόφασή της ρυθμίζει την καυσοξύλευση για τους οικισμούς των Δήμων Λέσβου και Λήμνου, για την κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων σε καυσόξυλα και μόνο.

Ειδικότερα, επιτρέπει στους κατοίκους των οικισμών των Δήμων Λέσβου και Λήμνου να συλλέγουν από τα δημόσια, δημοτικά δάση, δασικές εκτάσεις, δασύλλια και τα υδατορεύματα, τα οποία βρίσκονται εντός των διοικητικών τους ορίων και των ιδιοκτητών από τα ιδιωτικά ή συνιδιόκτητα δάση τους, ξερά, κατακείμενα και καμένα δένδρα.

Απαγορεύεται η υλοτομία ή εκρίζωση υγιών δασικών ειδών. Τα υπολείμματα της υλοτομίας - συλλογής θα συγκεντρώνονται κατά θέσεις σε σωρούς, για να αποφεύγονται οι περαιτέρω κίνδυνοι σε περιπτώσεις πυρκαγιάς.

Όλα τα ανωτέρω θα γίνονται ύστερα από αίτηση στο αρμόδιο Δασονομείο και σε συνεννόηση με τους δασοφύλακες της περιοχής.

Τα καυσόξυλα θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για ατομικές ανάγκες και δεν επιτρέπεται η διάθεσή τους στο εμπόριο ή κατ' άλλο τρόπο. Η ποσότητα των καυσόξυλων που δύναται να συλλεχθεί κατά την διάρκεια ισχύος της ρυθμιστικής διάταξης είναι μέχρι τρεις τόνοι για κάθε οικογένεια.

Οι παραβάτες της διάταξης, που ισχύει από σήμερα έως τις 29 Δεκεμβρίου, διώκονται και τιμωρούνται.

Η ρυθμιστική διάταξη ισχύει μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 7:30 έως 15:30 και μόνο με την υπόδειξη και επίβλεψη αρμόδιων δασικών οργάνων και κατόπιν προκαθορισμένης ημερομηνίας.

 

Πηγή: dimokratis.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το