Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>2 Οκτωβρίου: 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

the roots web banners 06

2 Οκτωβρίου: 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
29.09.2017 | 17:50

2 Οκτωβρίου: 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, θέτοντας ως στόχο, η άθληση να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους. 

Συγκεκριμένα ορίζει ως 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού του σχολικού έτους 2017-2018 τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.

Kάθε σχολική μονάδα καλείται να αποφασίσει για τις δράσεις που θα υλοποιήσει, εντός του σχολικού ωραρίου, οι οποίες υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν συνάφεια με την ανωτέρω ορισμένη θεματική ενότητα.

Ενδεικτικά προτείνονται τα κάτωθι:

Αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, κ.λπ ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών και τις υποδομές του σχολείου, με ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριων, τόσο στην οργάνωση, όσο και στην εφαρμογή, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν παράλληλα με προβολές ταινιών και βίντεο, διαδραστικές συζητήσεις, ανάγνωση κειμένων, άρθρων, καλλιτεχνική – εικαστική – μουσική ενασχόληση (π.χ. δημιουργία αφίσας, πανό, κολάζ κ.α.).

 

afisa panellinia mera sxolikou athlitismou

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το