Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στη Λήμνο η αγοραπωλησία του yacht «Timeless» (photos)

banner roots

Στη Λήμνο η αγοραπωλησία του yacht  «Timeless» (photos)
27.07.2017 | 13:24

Στη Λήμνο η αγοραπωλησία του yacht «Timeless» (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Τα βλέμματα έχει κλέψει τις τελευταίες ημέρες το yacht «Τimeless», που έχει αγκυροβολήσει στο παλιό λιμάνι της Μύρινας.

Όπως πληροφορούμαστε, το yacht, το οποίο πρακτορεύει το "Pravlis Travel", άλλαξε χέρια και από Τούρκο επιχειρηματία πέρασε στον Κύπριο Στέλιο Χατζηιωάννου γνωστό και ως «Mr Eazyjet». Μάλιστα η αγοραπωλησία ολοκληρώθηκε στο νησί της Λήμνου και μόλις διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες το πλοίο θα αναχωρήσει για Κύπρο.

Ο κ. Χατζηιωάννου έγινε ευρύτερα γνωστός για τη δημιουργία της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους easyJet το 1995, σε ηλικία μόλις 28 ετών. Το 2000, η εταιρεία που έφερε την επανάσταση στις ευρωπαϊκές αεροπορικές μεταφορές, εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου – παραμένοντας ο ίδιος και η οικογένεια του οι μεγαλύτεροι μέτοχοι με ποσοστό σχεδόν 37%.

Πριν την ίδρυση της αεροπορικής εταιρείας, ο Κύπριος επιχειρηματίας δημιούργησε τη ναυτιλιακή εταιρεία Stelmar το 1992 - με την οικονομική ενίσχυση του πατέρα του Λουκά – που υπήρξε ένας αυτοδημιούργητος εφοπλιστής. Η Stelmar εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2001 και στη συνέχεια πωλήθηκε το 2005, τέσσερις φορές από την αρχική τιμή της μετοχής.

Το 2006, στην ηλικία των 39 ετών, έλαβε τον τίτλο του ιππότη από την ΗΜ Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ για τις υπηρεσίες του στην επιχειρηματικότητα. Από το 2009 διατελεί ως Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κύπρου στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Είναι απόφοιτος του London School of Economics και έχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, ένα αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα τόσο στο Μονακό όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει αποδείξει την αφοσίωσή του να δίνει πίσω στην κοινωνία, με μια σειρά από φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel