Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Λήμνος μπαίνει δυναμικά στον ελαιοκομικό χάρτη της Ελλάδας (mp3)

banner roots

Η Λήμνος μπαίνει δυναμικά στον ελαιοκομικό χάρτη της Ελλάδας (mp3)
29.03.2017 | 18:49

Η Λήμνος μπαίνει δυναμικά στον ελαιοκομικό χάρτη της Ελλάδας (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Με αργά, αλλά σταθερά βήματα εισέρχεται η Λήμνος στον ελαιοκομικό χάρτη της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Το γεγονός επιβεβαιώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Κώστας Αδαμίδης, ο οποίος μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το 2005 στο ελαιοκομικό μητρώο της Λήμνου είχαν δηλωθεί περίπου 10.000 ελαιόδεντρα, ενώ σήμερα εκτιμάται ότι ανέρχονται στις 30.000.

Όπως εξήγησε, το νησί διαθέτει εκτάσεις, όπου μπορεί να γίνει μηχανική καλλιέργεια -γεγονός που ρίχνει το κόστος παραγωγής- κάτι που σε άλλα μέρη δεν είναι δυνατό να συμβεί.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης κάλεσε τους ελαιοπαραγωγούς του νησιού να έρθουν σε επαφή με τους γεωπόνους του Επαρχείου, ώστε να εγγραφούν στο ελαιοκομικό μητρώο, αφού, όπως εξήγησε, με αυτό τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για τη συντονισμένη δακοκτονία, η οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό της χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τέλος, θέλησε να τονίσει ότι το μέλλον διαφαίνεται λαμπρό για τη Λήμνο στον τομέα της ελαιοπαραγωγής, καθώς ξεκινάει με πολύ καλές προδιαγραφές, αφού ήδη υπάρχουν 4 αδειοδοτημένα ελαιοτριβεία, πράγμα που δεν συναντάται ούτε στη γειτονική Λέσβο.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Αδαμίδης:

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το