Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

banner roots

Στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
18.01.2017 | 17:03

Στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση «Vakantiebeurs» που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από τις 10 έως τις 15 Ιανουαρίου 2017.

Στη φετινή διοργάνωση και στο πλαίσιο του θεσμού του τιμώμενου προορισμού που έχει καθιερώσει ο ΕΟΤ Κάτω Χωρών για την ελληνική συμμετοχή, η Λέσβος προβλήθηκε με ειδικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, την τρίτη ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό χώρο του ελληνικού περιπτέρου παρουσίαση της Λέσβου από την προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Λέσβου κ. Βασιλική Ροδοπούλου, με παράλληλη προβολή video το οποίο προβαλλόταν και όλες τις υπόλοιπες ημέρες έως τη λήξη της έκθεσης.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης υπήρχε μπουφές για να δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι παραδοσιακά εδέσματα. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε «κυνήγι θησαυρού»  με έπαθλο πακέτο φιλοξενίας στη Λέσβο, αλλά και κλήρωση για δωρεάν διαμονή σε καταλύματα του νησιού για τρεις τυχερούς, μετά από χορηγίες που εξασφάλισε η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας.

Παράλληλα, υπήρξε ιδιαίτερη προβολή του ούζου της Λέσβου με τη συμμετοχή του ΕΟΤ στη δράση Culinary Routes, που πραγματοποιήθηκε από τον διοργανωτή της έκθεσης. Η εν λόγω δράση έλαβε χώρα όλες τις ημέρες της έκθεσης με προσφορά ούζου στους επισκέπτες, μετά από χορηγίες που επίσης εξασφάλισε η Διεύθυνση Τουρισμού.

Το ολλανδικό κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον συνδυασμό προορισμών σε ένα ταξίδι (island hopping) και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Στο περίπτερο της Περιφέρειας, εκτός από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού που πραγματοποίησαν επαγγελματικές συναντήσεις και ενημέρωσαν το κοινό για τους προορισμούς του Βορείου Αιγαίου, παραβρέθηκαν επαγγελματίες του τουρισμού από τη Λέσβο και τη Σάμο, καθώς και εκπρόσωπος του Δήμου Σάμου.

Οι ευγενείς χορηγίες για την προβολή της Λέσβου στην ανωτέρω έκθεση πραγματοποιήθηκαν από την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, τα ξενοδοχεία  Sunrise στην Εφταλού, Votsala στη Θερμή, Pasiphae στην Καλλονή και Panorama στην Πέτρα καθώς και από τις ποτοποιίες: Πλωμάρι Ισιδώρου Αρβανίτη και ΕΒΑ Μυτιλήνη.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το