Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Λήμνου για τον αποκλεισμό των κτηνοτρόφων από τη συνδεδεμένη ενίσχυση αιγοπρόβειου κρέατος

banner roots

Η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Λήμνου για τον αποκλεισμό των κτηνοτρόφων από τη συνδεδεμένη ενίσχυση αιγοπρόβειου κρέατος
24.08.2016 | 10:02

Η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Λήμνου για τον αποκλεισμό των κτηνοτρόφων από τη συνδεδεμένη ενίσχυση αιγοπρόβειου κρέατος

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ για τον αποκλεισμό των κτηνοτρόφων από τη συνδεδεμένη ενίσχυση αιγοπρόβειου κρέατος.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Όπως αποκαλύφθηκε με σχετική Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ, ο όρος της κάλυψης των 120 κιλών γάλακτος ανά ζώο που τίθεται για να δικαιούται ο κτηνοτρόφος τη συνδεδεμένη ενίσχυση αιγοπρόβειου κρέατος, αποκλείει σχεδόν το σύνολο των κτηνοτρόφων ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, (μεταξύ αυτών είναι και το νησί μας),που εκτρέφουν ντόπιες φυλές ζώων, τα οποία παράγουν μεν γάλα άριστης ποιότητας για την παραγωγή της φέτας και άλλων προϊόντων, αλλά δεν καλύπτουν αυτό το παραγωγικό όριο των 120 κιλών, δημιουργώντας έτσι τον κίνδυνο για αποχαρακτηρισμό της φέτας από ΠΟΠ.

Με αυτόν τον τρόπο απολαμβάνουν, σχεδόν αποκλειστικά, τη συνδεδεμένη ενίσχυση οι σταβλισμένες φυλές των κτηνοτροφικών μονάδων, που είναι κυρίως επιχειρηματικής μορφής. Επίσης, έξω από τη συνδεδεμένη ενίσχυση έμειναν όλοι οι αιγοτρόφοι, γιατί οι αίγες που εκτρέφονται σε αυτές τις περιοχές αρμέγονται μόνο για 2 - 3 μήνες.

Το μέτρο αποκλεισμού των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων από τη συνδεδεμένη ενίσχυση αιγοπρόβειου κρέατος έρχεται να προστεθεί στο πετσόκομμα των ενισχύσεων της εξισωτικής αποζημίωσης και στα άλλα χαράτσια που έχουν επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ελληνικές κυβερνήσεις, όπως η κατάργηση της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο, ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια, οι τσουχτερές αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, η φορολεηλασία του εισοδήματος, η αύξηση του ΦΠΑ σε 24% στα μέσα και στα εφόδια κ.ά.

Η κυβέρνηση εμφανίζει ως καλή για την κτηνοτροφία μια πολιτική που χτυπάει τους φτωχούς και μεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους, τους ξεκληρίζει μια ώρα αρχύτερα, για να μαζευτούν η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια.

Όλα αυτά τα μέτρα, εκτός του ξεκληρίσματος των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, αυξάνουν τη διατροφική εξάρτηση της χώρας μας από τις πολυεθνικές των τροφίμων και τα μονοπώλια - ήδη δαπανούμε πάνω από 2 δισ. ευρώ για την εισαγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων - ενώ η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης της κτηνοτροφίας και με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του λαού μας.

Μόνο που για να πραγματοποιηθεί αυτό, απαιτείται μιαν άλλη πολιτική, υπέρ του λαού και όχι του κεφαλαίου και στο συγκεκριμένο τομέα, σε αντίθεση π.χ. με την ΚΑΠ, η οποία ευνοεί προκλητικά και αποκλειστικά τους μεγάλους και ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά.

Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους να αγωνιστούν μέσα από τους συλλόγους τους και σε συνεργασία με τα σωματεία των εργαζομένων, για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα και αυτές οι πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το