Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μαρινάκης στον Fm 100: «Σε γνώση του Δήμου η παρέμβαση στην Αλυκή» (mp3)

banner roots

Μαρινάκης στον Fm 100: «Σε γνώση του Δήμου η παρέμβαση στην Αλυκή» (mp3)
27.08.2015 | 19:45

Μαρινάκης στον Fm 100: «Σε γνώση του Δήμου η παρέμβαση στην Αλυκή» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα η ανθρώπινη παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Αλυκή της Λήμνου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, μετά την αυξημένη εισροή ύδατος στη λίμνη, που προκλήθηκε από τις βροχές που έπληξαν τη Λήμνο στη διάρκεια του χειμώνα, η στάθμη της λίμνης ανέβηκε, απειλώντας ζώα και εκμεταλλεύσεις ανθρώπων της γύρω περιοχής. Τότε, με τη χρήση μηχανήματος, πραγματοποιήθηκε άνοιγμα καναλιού επικοινωνίας της λίμνης με τη θάλασσα, με σκοπό να «εκτονωθεί» η αυξημένη στάθμη της λίμνης. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Αλυκή να μετατραπεί σε μια λίμνη θαλασσινού νερού βάθους περίπου 1,5 μέτρου.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς Λήμνου «Ανεμόεσσα», Γιώργος Κότσαλης, φιλοξενούμενος σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Fm 100 «Έχουμε Θέμα» και τον Παναγιώτη Σκαπέτη, έκανε λόγο για μια «κατεστραμμένη λίμνη τη δεδομένη στιγμή».

Ακούστε όλα όσα είπε

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου «Θέμα και Ανάθεμα», ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Δημήτρης Μαρινάκης. 

Το στοιχείο που προέκυψε και που μέχρι τώρα αγνοούσαμε, είναι πως, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, η παρέμβαση έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου, αφού απειλούνταν οι περιουσίες των περιοίκων της λίμνης. Μάλιστα αναγνώρισε το πρόβλημα που έχει προκύψει και παραδέχτηκε πως η ενέργεια έπρεπε να είχε γίνει κάτω από την επίβλεψη του Δήμου, αλλά και ειδικών.

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε πως έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή της πολιτείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να φτάσει στη Λήμνο περιβαλλοντολόγος του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel