Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συνεχίζονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής στο μέτωπο της φωτιάς στη Λήμνο | Απειλούνται μάντρες με ζώα (photos)

the roots web banners 06

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής στο μέτωπο της φωτιάς στη Λήμνο | Απειλούνται μάντρες με ζώα (photos)
03.08.2015 | 16:40

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής στο μέτωπο της φωτιάς στη Λήμνο | Απειλούνται μάντρες με ζώα (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λήμνου, στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή της παλιάς ΔΕΗ, ενώ εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν αυτή την ώρα στο νησί, η πυρκαγιά έχει προχωρήσει αρκετά από το σημείο, με κατεύθυνση την περιοχή του Θάνους και του Πλατύ.

«Επί ποδός» βρίσκονται και τα βυτιοφόρα του Δήμου. Πρωταρχικός στόχος των Δυνάμεων είναι να προφυλαχθούν οι αγροτικές εγκαταστάσεις με ζώα, που απειλούνται από τις φλόγες.

Ιδιοκτήτης μάντρας που είδε την εξέλιξη της φωτιάς, μιλώντας στον Fm 100, είπε «πως δεν έχει δει ποτέ ξανά πυρκαγιά να προχωράει με τόσο γρήγορο ρυθμό».

Εντωμεταξύ, κάτοικοι της περιοχής, επικοινωνούν με τον Fm 100, λέγοντας πως στην περιοχή της Παναγιάς της Κακαβιώτισσας δεν έχουν φτάσει Πυροσβεστικά οχήματα, ενώ οι φλόγες σε λίγο θα αρχίσουν να «γλύφουν» τις μάντρες τους.

 

Update: 17:22 Εδώ και λίγη ώρα πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Στο σημείο βρίσκεται και ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Δημήτρης Μαρινάκης και οι Αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Μοσχάκης και κ. Γιώργος Σακαρίκος, βοηθώντας στο συντονισμό του έργου της κατάσβεσης.

Φωτό: I-LEMNOS, Δήμος Λήμνου, Antonis Mpounas

 

Update: 18:10 Σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Στρατού, Περιφερειακής Ενότητας και Δήμου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνδράμει ο Δήμος Λήμνου με προσωπικό και οχήματα. 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το