Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Διήμερο εκδηλώσεων για την "Αναβίωση των Αγώνων του Αρχαίου Πεντάθλου" στη Λήμνο

banner roots

Διήμερο εκδηλώσεων για την "Αναβίωση των Αγώνων του Αρχαίου Πεντάθλου" στη Λήμνο
02.07.2015 | 17:57

Διήμερο εκδηλώσεων για την "Αναβίωση των Αγώνων του Αρχαίου Πεντάθλου" στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου προσκαλεί τον κόσμο της Λήμνου να παραβρεθεί στις διήμερες εκδηλώσεις Αναβίωσης των Αγώνων του Αρχαίου Πεντάθλου που διοργανώνει στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας Λήμνου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Την Τρίτη, 7 Ιουλίου και ώρα 8 το βράδυ, στον αρχαιολογικό χώρο της Προϊστορικής Μύρινας θα γίνει παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο: «Το Πένταθλο στη Λήμνο».

Στη συνέχεια, στο χώρο του Ναυτικού Ομίλου θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσιμανδρίων, με τη βραδιά να κλείνει απολαμβάνοντας το μπουφέ που θα παραθέσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Την Τετάρτη, 8 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Στάδιο Μύρινας, όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες του Πεντάθλου.

Στην αρχή θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των ομάδων και θα ακολουθήσει η τελετή έναρξης στην οποία συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου.

Την τελετή επιμελήθηκαν η Μαρία Παμούκη (σκηνοθέτης) και η Μαριέλα Νέστορα (χορογράφος) σε μουσική του Μανόλη Παπαδάκη.
Κατόπιν, θα διεξαχθούν τα πέντε αθλήματα του Αρχαίου Πεντάθλου: άλμα, δρόμος, σφαίρα, ακόντιο και πάλη.

Στους αγώνες συμμετέχουν συνολικά 50 αθλητές αγόρια και κορίτσια.

Εκτός από το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου, συμμετέχουν επίσης το τμήμα ΑΕΛ ΣΤΙΒΟΣ, ο Αθλητικός Ομιλος Ηφαιστία, το ΓΕΛ_ΕΠΑΛ ΜΟΥΔΡΟΥ και αποστολές μαθητών-αθλητών από την Ιταλία και τη Ρωσία.

Τις εκδηλώσεις υποστηρίζει ο Δήμος Λήμνου, η επίτιμη προξενική αρχή της Ιταλίας στη Λήμνο, η ΕΛΜΕ Λήμνου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, η σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , ο ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου αρκετοί φορείς και ιδιώτες του νησιού μας.

Η πρόσκληση του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου αναφέρει: «Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά και θα στηρίξει τις προσπάθειες όλων των μαθητών που συμμετέχουν».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το