Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ερώτηση Αθανασίου στη Βουλή για τις δαπάνες στα αεροδρόμια της χώρας

banner roots

Ερώτηση Αθανασίου στη Βουλή για τις δαπάνες στα αεροδρόμια της χώρας
29.05.2015 | 17:45

Ερώτηση Αθανασίου στη Βουλή για τις δαπάνες στα αεροδρόμια της χώρας

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Βουλευτής Λέσβου και τέως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, συνυπέγραψε  ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις «Τεράστιες καθυστερήσεις στην διαδικασία υλοποίησης δαπανών των Κρατικών Αερολιμένων της Χώρας».

Αφορμή αποτέλεσε η διαμαρτυρία των υπαλλήλων πολιτικής αεροπορίας οι οποίοι ζητούν η ΥΠΑ να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα αεροδρόμια της χώρας με ό,τι συνεπάγεται αυτό και πιο συγκεκριμένα:

α) η ασφάλεια των πτήσεων λόγω μη συντήρησης των απαραιτήτων μηχανημάτων π.χ. ραδιοβοηθημάτων,  που η ετήσια πιστοποίησή τους είναι απαραίτητη για την προσέγγιση αεροσκαφών στο νησί μας και κατ’ ακολουθία την προσγείωσή τους στο  αεροδρόμιο, β) η πιθανή έκδοση αγγελίας βάση των διεθνών κανονισμών για την μη πιστοποίηση των ανωτέρω μηχανημάτων,  που ίσως αποτελέσει αφετηρία ακύρωσης πτήσεων ενόψει της τουριστικής περιόδου. Τα γεγονότα αυτά μας κάνουν να ανησυχούμε και ζητούμε από τους αρμοδίους, άμεσα, να ικανοποιήσουν τα αιτήματα της ΥΠΑ.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι σοβαρά προβλήματα λειτουργίας προκύπτουν στα Αεροδρόμια της Χώρας, λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας υλοποίησης δαπανών, όπως έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και τις υφιστάμενες διατάξεις. Ακόμη αναφέρει την έλλειψη αναλώσιμων υλικών και την αδυναμία κάλυψης μη προβλέψιμων αναγκών, οι οποίες προκύπτουν καθημερινά (π.χ. κάλυψη έκτακτων υδραυλικών, ηλεκτρολογικών, ηλεκτρονικών και μηχανολογικών δαπανών).

Για τους ανωτέρω λόγους, ερωτά ο Χαρ. Αθανασίου τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κο Σταθάκη, εάν σκοπεύει να δώσει άμεσα λύση στο φλέγον θέμα δυσλειτουργίας των αεροδρομίων. Τι προτίθεται να πράξει για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των έκτακτων δαπανών, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των αερολιμένων της Χώρας εν όψει κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Δηλαδή  εάν θα γίνει αποδεκτή η πρόταση να εγκρίνεται ετησίως ένα μικρό ποσό (μερικών χιλιάδων ευρώ) για την αντιμετώπιση έκτακτων και μη προβλέψιμων αναγκών των Αεροδρομίων, ώστε να αποφεύγονται οι υπερβολικές καθυστερήσεις που προκαλούνται με την έγκριση των δαπανών από την ΥΔΕ.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel