Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κορυφώνονται στη Λήμνο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη Μάχη της Καλλίπολης (photos)

banner roots

Κορυφώνονται στη Λήμνο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη Μάχη της Καλλίπολης (photos)
19.04.2015 | 14:00

Κορυφώνονται στη Λήμνο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη Μάχη της Καλλίπολης (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Συνεχίζονται στη Λήμνο για τρίτη συνεχή ημέρα οι εκδηλώσεις «Τιμής και Μνήμης των Πεσόντων στη Μάχη της Καλλίπολης», με επίκεντρο σήμερα το Πορτιανού.

Η αρχή των σημερινών εκδηλώσεων έγινε στο χώρο της αναμνηστικής πλάκας του Ταξίαρχου Stephen Saunders στο Πορτιανού, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου, ενώ στη συνέχεια οι εκδηλώσεις μετατέθηκαν στο Συμμαχικό Κοιμητήριο του Πορτιανού. Εκεί τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση παρουσία Αυστραλού ιερέα και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Πεσόντων.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Λήμνου παραβρέθηκε και ο ανιψιός της επικεφαλής Νοσοκόμας που διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στη φροντίδα των τραυματιών του πολέμου. Όπως ανέφερε στον Fm 100, η θεία του δεν μιλούσε συχνά για τις ημέρες εκείνες. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη οι χειρόγραφες επιστολές της. Εξήγησε πως είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στη Λήμνο, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαριστώντας τους Λημνιούς για τις όμορφες εκδηλώσεις.

Η συνέχεια δόθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πορτιανού με Ομιλία από τον Ιστορικό Mr. Jim Claven και παράδοση φωτογραφικού υλικού από το αρχείο του Αυστραλού Ιστορικού στον Έπαρχο Λήμνου, κ. Βαγγέλη  Γιαρμαδούδο.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα από το Συμμαχικό Νεκροταφείο του Μούδρου η εκκίνηση του αγώνα δρόμου «Τρέχουμε για την Ειρήνη», με σημείο τερματισμού το Πολιτιστικό Κέντρο του Πορτιανού.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, νικήτρια ομάδα στον Ομαδικό Διαγωνισμό Σκυταλοδρομίας ήταν αυτή του Δήμου Τράνταλου και Δημήτρη Δαβαριά, ενώ στην κατηγορία των ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Βασίλης Αποστόλου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel