Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ζωή: Θα συμπράξω με τη Λαϊκή Ενότητα (video)

banner roots

Ζωή: Θα συμπράξω με τη Λαϊκή Ενότητα (video)
01.09.2015 | 08:31

Ζωή: Θα συμπράξω με τη Λαϊκή Ενότητα (video)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

"Θα είμαι παρούσα στο πλάι εκείνων που αναλαμβάνουν την ευθύνη, θα συμπράξω ως ανεξάρτητη και συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα", τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου, με την οποία άνοιξε τα χαρτιά της για τις επόμενες κινήσεις της.

"Έχω την πεποίθηση ότι σε συνθήκες περιστολής της δημοκρατίας ποτέ δεν μπορεί η Αριστερά, οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι να δεχθούν τα αδιέξοδα. Σε αυτές τις εκλογές που με όλη αυτή τη σκοτεινή διεργασία που έγινε θα είμαι παρούσα θα είμαι ενεργή όπως από χρόνια αποφάσισα και δεσμεύτηκα", είπε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η ΛΑ.Ε αποτελεί το πρώτο ανάχωμα εναντίον εκείνων που προσπαθούν με τις εκλογές να βάλουν στο περιθώριο την κοινωνία. 

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως κομβικής σημασίας το κάλεσμα σε Μανώλη Γλέζο, Μίκη Θεοδωράκη, Σοφία Σακοράφα και Πέπη Ρηγοπούλου, ώστε να δημιουργηθεί μέσα από αυτή τη σύμπραξη, ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο ως ανάχωμα στη μνημονιακή πολιτική.

«Όχι στα Μνημόνια, Ναι στη Ζωή», ήταν το σύνθημα σε πανό που είχαν αναρτήσει υποστηρικτές της, ενώ παρόντες στην συνέντευξη τύπου που έδωσε ήταν, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Νάντια Βαλαβάνη, η Ραχήλ Μακρή, ο Γιάννης Σταθάς, η Ελένη Ψαρέα καθώς και ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

«Στα πέντε χρόνια Μνημονίων είναι η πρώτη φορά που οι δανειστές -εκβιαστές δεν αντιλέγουν σε μια εκλογική διαδικασία», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου σημειώνοντας ότι «πρώτο δείγμα που οι δανειστές επιχαίρουν είναι η δήλωση της κ. Μέρκελ για τον κ. Τσίπρα ότι δεν είναι μέρος της κρίσης αλλά μέρος της λύσης».

Ταυτόχρονα καταφέρθηκε εναντίον υπουργών της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους ότι ανέλαβαν να εκκαθαρίσουν, να διαλύσουν και να απαλλαγούν από όσους είναι ανάχωμα στην κατάλυση της Δημοκρατίας και να μεταλλάξουν το κόμμα σε ένα «Μνημονιακό Μόρφωμα».

Η κ. Κωνσταντοπούλου, επιτέθηκε με σφοδρότητα προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι οφείλει να δώσει απαντήσεις για «σκοτεινές περιόδους» και για «πολλά σκοτεινά σημεία», όπως η πρόωρη διάλυση της Βουλής και η παραβίαση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, σχολιάζοντας την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κωνσταντοπούλου τον κατηγόρησε για προσπάθεια απαξίωσης όλων όσων αντιστέκονται και δεν προδίδουν τις αρχές και αξίες με τις οποίες τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός.

«Με μεγάλη αυταρέσκεια μίλησε για εκλόγιμες και μη θέσεις, ξεχνώντας ότι ο λαός έβαλε στις προηγούμενες εκλογές σταυρό και ότι λόγω της επιλογής του πριν κλείσει το 18μηνο να πάμε σε εκλογές, ο λαός δεν μπορεί να επιλέξει. Είναι εκλογές που ξεκινούν με φαλκίδευση της ισότιμης εκπροσώπησης», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Το ηχηρό, ιστορικό ΟΧΙ δεν μπορεί κανείς να το οικειοποιηθεί. Είναι του ελληνικού λαού που απέδειξε μέσα από τη διαδικασία του δημοψηφίσματος ότι τα πάντα είναι εφικτά».

«Η πολιτική δεν είναι ούτε κόλπο, ούτε παρτίδα στα χαρτιά, ούτε χαρτοπαίγνιο. Πολιτική είναι να λες στο λαό την αλήθεια, να ανοίγεις τα χαρτιά σου και όχι να ευτελίζεις τους θεσμούς. Πολιτική είναι να είσαι συνεπής σε αυτά που του υποσχέθηκες, να κάνεις αντίσταση, να είσαι διατεθειμένος να αναλάβεις το κόστος των απόψεών σου και να μπορείς να ενοχλείς», ανέφερε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει:

«Είναι προφανές ότι υπάρχει ανάγκη δημοκρατίας, αντίστασης και εγρήγορσης, ανάγκη να εκπροσωπηθεί η κοινωνία που κάποιοι προσπαθούν να την βάλουν στο περιθώριο» .

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «οι εκλογές συναποφασίστηκαν με τους δανειστές - εκβιαστές, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό» και απέδωσε σκοπιμότητες στην διάλυση της Βουλής, που στόχο είχε, όπως είπε, να εκκαθαριστεί το πολιτικό τοπίο και να απαλλαγούν από όσους αντιστάθηκαν στα κατεπείγοντα και από την ίδια προσωπικά που αρνήθηκε να παραδώσει την σφραγίδα του Κοινοβουλίου.

«Επιχείρησαν να φαλκιδευτεί η Λαϊκή Κυριαρχία, η Κοινωνική Δικαιοσύνη, η Εθνική Ανεξαρτησία, να αιφνιδιαστεί ο λαός», σημείωσε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, κατηγόρησε εκ νέου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο,καταλογίζοντας του «προσχώρηση άνευ όρων στην εκκαθάριση του Δημοψηφίσματος» και σημειώνοντας ότι «είναι πολύ μελανό σημείο η εμπλοκή του μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου» και η παράκαμψη της.

Η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε για άθλιες επιθέσεις και στοχοποιήσεις εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑκαι προσωπικά στην ίδια, που με τις απόψεις τους ενόχλησαν, γιατί αρνήθηκαν να παραβιάσουν τις αρχές για τις οποίες ψηφίστηκαν από τον ελληνικό λαό, όπως είπε, και πρόσθεσε ότι « αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια γροθιά στην υπεράσπιση τους πολλά πράγματα θα ήταν καλύτερα».

Ακόμα, υποστήριξε ότι ως πρόεδρος της Βουλής βίωσε «μια καθεστωτικού τύπου παράκαμψή της»αλλά και «ευθεία απόπειρα κάμψης της», κατονομάζοντας προσωπικά τον γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά και τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, για τον οποίο είπε ότι «πρέπει να φωτιστεί πλήρως ο ρόλος του στην πολύ σκοτεινή περίοδο των τελευταίων ημερών στη Βουλή».

Στο στόχαστρο της κριτικής της κ. Κωνσταντοπούλου βρέθηκαν ακόμα:

Ο πρώην κοινοβουλευτικός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης τον οποίο τον κατηγόρησε ότι σε κλειστή σύσκεψη την απείλησε λέγοντάς της ότι αν δεν συμμορφωθείς θα σε τελειώσουμε.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας ο οποίος, όπως είπε, «δεν είχε ποτέ καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ και της επιτέθηκε επειδή αρνήθηκε να παραδώσει τα αποθεματικά της Βουλής.

Το μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Παππάς που, όπως είπε, έκανε επιθέσεις τόσο στην ίδια όσο και στην οικογένεια της.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης , που αποπειράθηκε να την μεταπείσει για να μην καταθέσει ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Ακόμα, έκανε λόγο για «πολύ μελανό σημείο εμπλοκής της εφημερίδας Αυγής κατά του προσώπου της», μέσα από «μια νέα απόπειρα καταδοτισμού».

«Δέσμευση μου είναι να συμβάλω ώστε να φωτιστούν πλήρως αυτά τα πολύ μελανά σημεία», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.


"Υπήρχε εναλλακτική για το χρέος"

Αναφερόμενη στο χρέος χαρακτήρισε "ψέμα του πρωθυπουργού ότι δεν κατατέθηκαν εναλλακτικές προτάσεις".

Αφού ανέφερε ότι διαφώνησε με την ανακοίνωση του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη, τόνισε ότι η ίδια έκανε συγκεκριμένες προτάσεις, καλώντας τους κυρίους Τσίπρα και Παππά να δώσουν απαντήσεις "γιατί οι προτάσεις που κάναμε δεν υιοθετήθηκαν ποτέ".

"Γιατί όταν ως πρόεδρος της Βουλής σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργού συγκρότησα την Επιτροπή Αλήθειας για το δημόσιο χρέος και καταλήγει ότι το δημόσιο χρέος είναι παράνομο, απεχθές, μη βιώσιμο, και αυτοί δεν είναι βρισιές αλλά νομικοί χαρακτηρισμοί, αυτά τα δικαιώματα που αναδύονται γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε αυτό το πόρισμα", υπογράμμισε.

http://admin.nooz.gr/Uploads/kwnstantopoulou318153.jpg

"Ανέλαβαν να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον απαλλάξουν από ζωογόνες πηγές δύναμής του και κατάφεραν να τον μετατρέψουν σε ΣΥΡΙΖΑ εγκληματικών μνημονιακών επιλογών".


Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Βολές εξαπέλυσε και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και ζήτησε να αναζητηθεί η πλήρης αλήθεια για την τελευταία περίοδο της Βουλής.

"Ο ρόλος προσώπων όπως ο υπουργός Ν. Βούτσης, ο γραμματέας της ΚΟ και άλλοι σε αυτή τη σκοτεινή περίοδο θα πρέπει να φωτιστεί πλήρως και αποτελεί δέσμευση ότι θα συμβάλλω ώστε να φωτιστεί πλήρως", επισήμανε.

Και πρόσθεσε: "Ο ρόλος που διαδραμάτισαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον οποίο καταθέτω την πλήρη απογοήτευσή μου πρέπει να διερευνηθεί. Πολύ μελανό σημείο η εμπλοκή του με παράκαμψή μου για δημοσίευση ΦΕΚ με προαπαιτούμενα".

"Αναλαμβάνω την ευθύνη μου"

"Είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο σε αυτήν τη ιστορική πολιτική στιγμή να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί, να προβώ σε έναν δημόσιο απολογισμό για όσα έχουν συμβεί", είπε νωρίτερα.

Η ίδια επέρριψε ευθύνες για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ εντός του κόμματος και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά βουλευτών και υπουργών για την στάση τους και για το ότι η θέση της υπονομεύθηκε.

"Υπάρχουν υπεύθυνοι για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν πολλοί που προσπαθήσαμε μέχρι τέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί την πολιτική ουσία και να αναλάβει δράση προτού επικρατήσει η μνημονιακή σιγή η οποία έχει εξοντώσει πολλούς συνανθρώπους μας", είπε.

"Ανέλαβα την ευθύνη που μου ανατέθηκε και επιχείρησα να αλλάξω το υπόδειγμα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με ανοιχτή Βουλή και την κοινωνία να την νιώθει κτήμα της και τη νέα γενιά παρούσα. Επέμεινα στην ανεξαρτησία του Κοινοβουλίου, μολονότι η παρουσία μου υπονομεύτηκε εξ αρχής με ευθείες επιθέσεις από τον Νίκο Φίλη, μέχρι χυδαίες απόπειρες ταύτισης μου με τη Χρυσή Αυγή και με την ευθεία απειλή "θα σε τελειώσουμε, αν δεν συμμορφώσεις με τις υποδείξεις".

"Αποτιμώντας ποια έννοια είχε η αρθρογραφία για τη φερόμενη διατάραξη της σχέσης μου με τον πρωθυπουργό και ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου, που έφταναν σε ακραία μυθοπλασία... Σιωπώντας απέναντι σε όλα αυτά, συνέχισα τη δουλειά μου εξαντλητικά και έδωσα τη μάχη μέχρι τέλους, ακόμα και όταν κατέρρευσε η πεποίθησή μου ότι τα πάσης φύσης παραπολιτικά δεν είχαν σχέση με τον πρωθυπουργό", πρόσθεσε.

"Εξάντλησα όλους τους τρόπους"

"Η χώρα οδηγείται σε εκλογές όχι γιατί η κυβέρνηση παραβίασε τη λαϊκή εντολή, αλλά προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει να την παραβιάζει έχοντας απαλλαγεί από αυτό που οι εκβιαστές δανειστές αποτιμούν ως βαρίδι", τόνισε.

"Προσωπικά και έχοντας μέχρι τις 30 Ιουλίου καταβάλλει προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του θεωρώ ότι εξάντλησα όλους τους τρόπους προκειμένου να αποτραπεί το κακό της υπογραφής του τρίτου μνημονίου", πρόσθεσε.

"Η παρουσία μου στη θέση της προέδρου υπονομεύθηκε από την αρχή, από τις επιθέσεις του Νίκου Φίλη μέχρι την προσπάθεια σύνδεσής μου με την Χ.Α. Έως και την ευθεία απειλή θα σε τελειώσουμε αν δεν συμμορφωθείς με τις υποδείξεις", σημείωσε και κλιμάκωσε τα πυρά της: "Ούτε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός ούτε όσοι όφειλαν δεν έκαναν αυτά που έπρεπε".

Στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ αναρτήθηκε από φίλους της Ζωής Κωνσταντοπούλου ένα πανό με το σύνθημα: "Όχι στα Μνημόνια Ναι στη Ζωή".


http://admin.nooz.gr/Uploads/kwnstantopoulou318152.jpg

Στην αίθουσα παρέστησαν η Ραχήλ Μακρή, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Μαρία Μπόλαρη και ο Γιώργος Σταθάς. Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤΠαναγιώτης Καλφαγιάννης. Πρόλαβε... ο Μελανσόν

Την προσχώρηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Λαϊκή Ενότητα προανήγγειλε ο γάλλος ευρωβουλευτής και πρώην ηγέτης της Αριστεράς, Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τη Liberation, ο Μελανσόν και δύο στελέχη του κόμματός είχαν τηλεδιάσκεψη με τον Π. Λαφαζάνη.

Βολές από Τσίπρα

Σε συνέντευξή του στη Real News, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός ότι η κ. Κωνσταντοπούλου είχε κατηγορήσει την παραιτηθείσα κυβέρνηση ότι τα είχε βρει με τη διαπλοκή.

Αναγνώρισε εκ νέου ότι ήταν λάθος του να την προτείνει για πρόεδρο της Βουλής: "Είμαι από αυτούς που δεν διστάζω να αναγνωρίσω τα λάθη μου", δήλωσε, ενώ πρόσθεσε σκωπτικά "έχει η Ζωή γυρίσματα" σημειώνοντας ότι τις τελευταίες μέρες των εντολών έτυχε απρόσμενης αναγνώρισης τόσο από τη Δεξιά όσο και από τα πολύ Αριστερά. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Π. Λαφαζάνης διευκρίνισε ότι είναι οριστική η συμπόρευση της με τη Λαϊκή Ενότητα, απλώς δεν έχει οριστικοποιηθεί η μορφή της συμπόρευσης αυτής.

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το