Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>ΟΑΕΔ: Τέλος ο κλειδάριθμος | Με τους κωδικούς Taxisnet οι e-υπηρεσίες

banner roots

ΟΑΕΔ: Τέλος ο κλειδάριθμος | Με τους κωδικούς Taxisnet οι e-υπηρεσίες
16.04.2015 | 18:12

ΟΑΕΔ: Τέλος ο κλειδάριθμος | Με τους κωδικούς Taxisnet οι e-υπηρεσίες

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Χωρίς να χρειάζεται κλειδάριθμος και χωρίς να χρειάζονται να απευθυνθούν στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ μπορούν να εισέλθουν οι άνεργοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού και να κάνουν τις συναλλαγές τους με τους κωδικούς του Taxisnet.

Συγκεκριμένα ήδη εφαρμόζεται εδώ και λίγο καιρό η είσοδος στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ από τους ανέργους εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ με τους κωδικούς Taxisnet. Η δυνατότητα αυτή παρέχει σημαντική διευκόλυνση στους εγγεγραμμένους ανέργους του Οργανισμού αφού δεν χρειάζεται να προμηθευτούν κλειδάριθμο απο τα κατα τόπους ΚΠΑ2 για να χρησιμοποιήσουν τις e-υπηρεσίες του Οργανισμού.  

Να υπενθυμίσουμε ότι εδώ και λίγο διάστημα μέσα από τις e-υπηρεσίες γίνεται και η ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας. Ετσι όποιος θέλει να ανανεώσει την κάρτα του μπορεί να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του Taxisnet που χρησιμοποιούν όλοι οι φορολογούμενοι για τις φορολογικές δηλώσεις αλλά και για όλες τις φορολογικές συναλλαγές της ΓΓΠΣ.
 
Πως γίνεται η πρόσβαση

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε την πρώτη επιλογή για να εισέλθετε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ

oaed1

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε την επιλογή που πρέπει να επιλέξετε για να εισέλθετε στις e-υπηρεσίες με τους κωδικούς του Taxisnet και χωρίς την προμήθεια κλειδαρίθμου απο τον ΟΑΕΔ
 
oaed21
 

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε την επιλογή για την εισαγωγή στο σύστημα του ΟΑΕΔ με τους κωδικούς του Taxisnet

oaed32

Στην επόμενη εικόνα θα σας ζητηθεί να δώσετε τους κωδικούς TAXISNET που διαθέτετε (Username / Password), προκειμένου να γίνει η αναγνώρισή σας από το σύστημα της ΓΓΠΣ και να ληφθεί το ΑΦΜ σας.

Με το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ το οποίο θα δηλώσετε, θα γίνει διασταύρωση στοιχείων στο Μητρώο του Οργανισμού και στη συνέχεια θα οδηγηθείτε στην σελίδα μέσω της οποίας θα γίνει η εγγραφή σας ως πιστοποιημένος χρήστης, στο σύστημα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (eServices IIS) του Οργανισμού, ώστε να κάνετε χρήση όλων των υπηρεσιών που διαθέτει ο Οργανισμός στους πιστοποιημένους χρήστες.

Η εφαρμογή αυτή αφορά μόνο Φυσικά Πρόσωπα.

Ετσι με τον παραπάνω τρόπο οι άνεργοι γλιτώνουν χρόνο και ταλαπωρία αφού δεν χρειάζεται να μεταβούν στα ΚΠΑ2 του Οργανισμού για να προμηθευτούν κλειδάριθμο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το