Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Έξι μήνες φυλάκιση στον 57χρονο για το «Χίτλερ που σας χρειάζεται»

banner roots

Έξι μήνες φυλάκιση στον 57χρονο για το «Χίτλερ που σας χρειάζεται»
26.02.2015 | 17:19

Έξι μήνες φυλάκιση στον 57χρονο για το «Χίτλερ που σας χρειάζεται»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον 57χρονο συνταξιούχο ο οποίος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της εξύβρισης μετά το ρατσιστικό επεισόδιο το βράδυ της Τρίτης στο Νοσοκομείο Κοζάνης Μαμάτσειο.

Η έδρα του επέβαλλε την ποινή της εξάμηνης φυλάκισης με αναστολή αλλά με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί εξύβρισης. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας αλλά όχι και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου καθώς αυτό δεν προέκυπτε από κανένα έγγραφο και στοιχείο που προσκομίστηκε. 

Μάλιστα, η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον 57χρονο συνταξιούχο να ζητήσει άμεσα συγγνώμη από τη γιατρό για τη φράση «Χίτλερ που σας χρειάζεται και σαπούνι» κάτι που έπραξε αμέσως. 

«Ζητώ ειλικρινά και ταπεινά συγγνώμη», είπε ο 57χρονος απευθυνόμενος στην ειδικευόμενη ιατρό του Μαματσείου Solace Akpevwe Godwin. Σύμφωνα με την δικηγόρο του δηλώνει ότι ήταν ατυχές περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο ασθενής επιτέθηκε στην ειδικευόμενη γιατρό με καταγωγή από τη Νιγηρία, Solace Akpevwe Godwin, όταν αυτή πήγε να τον βοηθήσει, με τα ρατσιστικά λόγια «Χίτλερ που σας χρειάζεται, και σαπούνι». Αμέσως, η κοπέλα κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός, έχοντας ως μάρτυρα και μια νοσηλεύτρια που είδε όλα όσα συνέβησαν.

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel